Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilsalongen i Genève - största bilnyheterna

Seat 20V20. Seat har ingen suv i dagsläget – men snart verkar det finnas en. Vision 2020 är en läcker konceptbil som ser ut att nästan vara färdig för serieproduktion. Kanske blir det här en ny svenskfavorit?
Foto: Martial Trezzini
Seat 20V20. Snygg också bakifrån!
Foto: Martial Trezzini / Epa / Tt
Skoda Superb. Skodas stora familjebil Superb har blivit hyllad, kanske mest för sina innerutrymmen. Nu är nästa generation av bilen här – och den bjuder på en ännu större kupé. Dessutom har den blivit betydligt snyggare.
Foto: Laurent Cipriani
Mazda CX-3. Mazdas nya CX-3 är en efterlängtad mindre suv som har alla förutsättningar att ta bilvärlden med storm. Bilen har väckt en hel del uppmärksamhet och kommer säkert att bli populär i Sverige bland kunder som tycker att den större CX-5 är för stor.
Foto: Christopher Jue / Epa / Tt
Mazda CX-3. Kaxig grill!
Foto: Christopher Jue / Epa / Tt
Koenigsegg Regera. Det här är långt ifrån någon dussinbil – men ur ett svensk perspektiv är den viktig. Den här megabilen från Ängelholm är med sina 1 500 hästkrafter världens kanske mäktigaste sportbil just nu.
Foto: Martial Trezzini / Epa / Tt
Mercas nya presidentlimo är ett dragplåster. Men det är en annan bil som är viktigare för oss icke-presidenter, och det är...
Foto: Harold Cunningham
...Mercedes C-klass Plug-in Hybrid. Mercedes C-Klass har blivit en riktigt pigg modell och var en av kandidaterna till titeln Årets Bil. Bilen lanseras hårt som ett tjänstebilsalternativ – och med en ny hybriddrivlina blir den en tung spelare på den banan i Sverige.
Ferrari 488 GTB. Nu blir Ferraris V8-motor vassare med turbo. Bjuder på 661 hästkrafter. Bilen ersätter 458 Italia.
Foto: Sandro Campardo / Epa / Tt
Renault Kadjar. Lilla fina Renault Captur har fått ett storasyskon. Det är Kadjar som nu har premiär på bilsalongen. Det här är en bilmodell som blir en tuff konkurrent till Nissan Qashqai.
Foto: Laurent Cipriani
Mitsubishi XR-PHEV II. Laddhybriden Mitsubishi Outlander PHEV har gjort succé i Sverige, inte minst bland tjänstebilskunderna. Konceptbilen XR-PHEV II är en mindre och smidigare suv som har alla förutsättningar att lyckas. Dessvärre ingen fyrhjulsdrift.
Foto: Martial Trezzini / Epa / Tt
Lamborghini Aventador SV. SV står för Super Veloce, vilket helt enkelt betyder supersnabb rakt översatt. Flaggskeppet får nu 750 hästkrafter och bantas med 50 kilo.
Foto: Martial Trezzini / Epa / Tt
Passat Alltrack. Volkswagen Passat har utsetts till Årets Bil. Nu visas en Alltrack-version upp för första gången – och det här kan göra en redan bra bil ännu mer attraktiv för den svenska marknaden.
Foto: Martial Trezzini / Epa / Tt
Aston Martin Vulcan. Annorlunda bakljus på extrembilen.
Foto: Maxime Schmid / Epa / Tt
Aston Martin Vulcan kommer enligt uppgifter kosta en bra bit över 20 miljoner kronor. 800 kusar plockas ur en gigantisk V12-motor.
Qoros 3 City Suv<br>Den kinesiska biltillverkaren Qoros har bland annat med hjälp av svenska experter skapat flera modeller som vi med spänning väntar på att få se i Europa. Nu visar man upp den kanske mest intressanta: suven 3 City Suv.
Foto: Qoros
V60 D5 Twin Engine Special Edition. Volvo har visat upp sin tredje laddhybrid, efter V60 D6 och XC90 T8. V60 D5 Twin Engine Special Edition heter bilen, som kombinerar en fyrcylindrig dieselmotor med en elmotor. Det här är nog en bil som kan locka en och annan tjänstebilskund.
Nissan Navara. En populär modell i Sverige– nu efter 12 års väntan kommer en helt ny generation av bilen.
1 / 18

Bilsalongen i Genève är en av årets viktigaste händelser i bilvärlden.

En härlig mix av dyra lyxbilar, snabba sportbilar och nya standardbilar visas upp för första gången.

Här är några av de viktigaste nyheterna på salongen.

Det är supersportbilarna som lyckas stjäla mest uppmärksamhet på den pågående bilsalongen.

Lamborghini har sin Aventador SV, Aston Martin visar upp sin Vulcan och Ferrari presenterar sin 488 GTB. Och naturligtvis finns här Koenigsegg Regera som med ny teknik och 1 500 hästkrafter överglänser allihop.

Viktiga vardagsbilar

Men bilsalongen handlar inte bara om lyx och hästkrafter. Det här är också ett evenemang där biltillverkarna visar upp sina kommande standardmodeller, bilar som kommer att köpas av vanliga kunder och som kommer att rulla som tjänstebilar.

Ett exempel är Volkswagen som visar upp Alltrack-versionen av sin Passat, som utsetts till Årets Bil. Här visas också en mängd olika småsuvar upp, bilar som ofta begåvats med hybriddrivlinor.

Ett och annat arbetsfordon dyker också upp mitt i all flärd.

Det kanske viktigaste exemplet är nya Nissan Navara, som nu visas upp för allmänheten. Det är en bil som vi alla garanterat kommer att se mycket av även på svenska vägar.

PRENUMERERA PÅ ALLT OM BILAR

Här hittar du aktuella erbjudanden!

Annons: