Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 1 jul 2019 10:13

VW avslöjar pris och räckvidd på nya Passat

Nya Volkswagen GTE – blir den återigen Sveriges populäraste laddhybrid?

Nya Volkswagen GTE – blir den återigen Sveriges populäraste laddhybrid?

Foto: JAN-ERIK BERGGREN

ALMEDALEN. För ett par veckor sedan presenterade Volvo sin storsäljare XC40 som laddhybrid.

Här kommer svaret från Volkswagen.

3 000 bilköpare har redan valt nya Passat GTE och ska få sina nya bilar före årskiftet.

För ett år sedan tvingades Volkswagen stoppa leveranserna av laddhybriden Passat GTE. Men nu är modellen tillbaka. Under politikerveckan i Almedalen avslöjade Volkswagen pris och preliminära räckviddssiffror för nya ansiktslyfta Passat GTE.

Priset för en Passat GTE kombi med modellår 2020 blir 458 500 kronor. Det är en blygsam prisökning på 4 500 kronor jämfört med den utgående modellen. 

CO2-siffrorna för Passat kombi GTE blir 34 till 40 gram. De slutliga siffrorna kommer i augusti. Sedanmodellen får utsläppssiffror på 29-34 gram.

Räckvidden på el blir cirka fem mil enligt körcykeln WLTP och hela sju mil enligt den gamla körcykeln NEDC. Det är siffror som brädar flera konkurrenter och som kan matcha BMW:s laddhybridversion av helt nya 3-serie.

Passat GTE var fram till för ett år sedan Sveriges mest populära laddhybrid och VW vill nu ta tillbaka den positionen.

LÄS MER: Vill se rättvisa villkor för tjänstebilarna 

Klarar WLTP-omställningen

VW-chefen Sten Forsberg är också glad för att Passat GTE med råge kommer att klara gränsen för att få miljöbonus även efter att de tuffare WLTP-gränserna införs vid årsskiftet.

– Några av våra konkurrenter har laddhybridbilar som efter att WLTP-siffrorna införs vid årsskiftet mister sin miljöbonus. Och så är det, laddhybriderna drabbas av det här skiftet medan elbilarna är kvar med full bonus på 60 000 kronor, säger Sten Forsberg.

Volkswagen har i Sverige ett nytt samarbete med Jämtkraft för att elbils- och laddhybridkunderna ska kunna teckna avtal om förnybar energi.

– Ska vi bygga bilar klimatneutralt har också kunderna ett ansvar att ladda bilen med förnybar el. Och vi vill med hjälp av samarbetet med Jämtkraft göra det enkelt att hitta ett sånt alternativ, säger Sten Forsberg.

LÄS ÄVEN: Här är de hemliga bilarna – som du inte borde få se