Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 11 jun 2018 13:53

Volvos värsting tävlar i klassiskt backrace

Polestar 1 visades upp på Genèvesalongen i mars i år.

Polestar 1 visades upp på Genèvesalongen i mars i år.

1/2

Foto: MARTIAL TREZZINI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Polestars vd Thomas Ingenlath tillsammans med värstingbilen.

Polestars vd Thomas Ingenlath tillsammans med värstingbilen.

2/2

Foto: Andreas Hillergren / ANDREAS HILLERGREN

Vi har fått se Volvos nya värsting elhybrid på bild, men nu kommer första chansen för allmänhet och entusiaster att få se – och höra – Polestar 1 på riktigt. På Goodwood Festival of Speed, 12 till 15 juli, polstjärnan tävla i det klassiska backracet.

Festivalen äger rum i Goodwood House i Sussex i England och två Polestar 1 kommer att finnas på plats på utställarområdet. En av dem kommer att köra uppför en brant kulle, en så kallad "hill climb". Att se starka sportbilar köra upp för banan är en av höjdpunkterna med festivalen.

Det ska mycket till för att Polestar ska slå banrekordet, som 1999 sattes av en McLaren MP4/13, men det är ändå en chans för den som är sugen på att köpa Volvos nya lyxbil att få se den på nära håll. Det kan nog vara att rekommendera innan man bestämmer sig för att punga ut med 1,6 miljoner, som är priset för en Polestar 1 i Europa.

– Jag är glad att vi åker till festivalen, det är precis vad ett stort bilevenemang ska vara. Passion, entusiasm och en chans att komma nära bilarna. Responsen på Polestar 1 i Storbritannien och Nordeuropa har varit fantastiskt, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

LÄS MER: Så blir Volvos nya drömbil – Polestar 1

Kommer två billigare varianter, Polestar 2 och 3

Polestar är Volvos nya lyxmärke och kommer finnas i modellerna 1, 2 och 3. Polestar 1 är lyxigast av de tre och är en hybridbil, medan 2 och 3 ska vara betydligt billigare och är renodlade elbilar. Polestar 1 kommer att börja säljas under andra halvan av 2019.

LÄS MER: Här testas Volvos nya supersportbil