Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 14 mar 2018 11:30

Volvos nya lyxvärsting kan köpas i 18 länder

Polestar 1 visades upp med pompa och ståt på bilmässan i Genève. Nu går den att beställa – och de lyckliga som får göra det är 7 000 till antalet.

Polestar 1 visades upp med pompa och ståt på bilmässan i Genève. Nu går den att beställa – och de lyckliga som får göra det är 7 000 till antalet.

1/6

Foto: MARTIAL TREZZINI

2/6

Foto: MARTIAL TREZZINI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

3/6

4/6

5/6

6/6

När Volvo och Polestar öppnade orderböckerna till nya Polestar 1 fick 18 länder chansen.

Sverige och Kina finns bland de länder där det går att köpa bilen.

Handpenningen är på 25 000 kronor.

När Polestars vd Thomas Ingenlath intervjuades under bilsalongen i Genève avslöjade han att Polestar och Volvo fått drygt 6 000 intresseanmälningar på sin nya värstingbil Polestar 1. Ingenlath sa också att orderböckerna skulle öppnas inom en vecka.

Nu är vi där och nu meddelar Polestar att cirka 7 000 personer har förklarat att de är intresserade av att köpa elhybriden som kan köras cirka 15 mil på el.

LÄS MER: Polestars vd om den nya satsningen 

7 000 personer beställer nu Polestar 1

Och när orderböckerna öppnas är det de här 7 000 personerna som först får chansen att skriva på en order vilket också betyder en handpenning på 25 000 kronor.

Polestar har ännu inte avslöjat något pris på bilen som ska börja byggas i Kina under nästa år. Men uppskattningsvis handlar det om 1,3 till 1,5 miljoner kronor.

Bilen ska byggas i Kina och exporteras till resten av världen. I första skedet planeras för en produktion av 500 bilar per år i tre år men om intresset för att köpa bilen är större än så finns det planer på en utökad produktion, möjligen en fördubbling.

De länder där det går att köpa en Polestar är Sverige, Kina, USA, Tyskland, Norge, Nederländerna, Danmark, Finland, Storbritannien, Spanien, Frankrike, Portugal, Polen, Italien, Österrike, Schweiz, Belgien och Kanada.

Polestar 1 levererar 600 hästkrafter och 1 000 Nm och är den första av totalt tre bilar som Polestar projekterat. 

LÄS ÄVEN: Alla nya bilar 2018 – 77 kommande modeller