Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 1 jun 2018 10:11

Här avslöjas Volvos nya värstingkombi

1/4

2/4

3/4

4/4

Efter Polestar kommer R, eller?

Spionbilder på en värstingvariant av Volvos familjebil visar att Volvo planerar för en häftigare V60 med cirka 400 hästkrafter.

När Volvo meddelade att prestandadivisionen Polestar görs om till en ren elbilsavdelning var det många som befarade att Volvo helt skulle skrota ambitionen att bygga bilar med många hästkrafter.

Men här är beviset på motsatsen.

Volvo testarkör något som kan döpas till V60 R. Varför R? Jo, det var Volvos tilläggsbokstav på prestandabilarna före Polestar-tiden. 

Bilderna visar bland annat på större bromsar som påminner om de som sitter på dagens generation av V60 Polestar, en bil som för övrigt reas ut just nu. 

När nu de första bilderna på en Volvo V60 R (?) läckt ut kommer det att spekuleras i drivlinan. Volvo har tidigare annonserat att hela modellprogrammet ska elektrifieras så det är ingen svår gissning att utgå ifrån att laddhybriddrivlinan från T8:orna kommer att ligga till grund även för V60 R. 

LÄS MER: Första testet av nya Volvo V60 

Sportigaste Volvon hittills

En V60 med T8 Twin Engine-drivlina levererar en kombinerad kraft från bensin- respektive elmotorn på 384 hästkrafter. Troligen kan den här motorn vässas till ett totalt kraftuttag på över 400 hästkrafter.

Tillsammans med fyrhjulsdrift och Volvos SPA-plattform i sportigaste utförande kan det här bli en riktigt trevlig körupplevelse.

En liten brasklapp är att Volvo inom kort kommer att visa upp en ny S60, en bil som Volvos vd Håkan Samuelsson avslöjat som Volvos "sportigaste någonsin". Bilderna kan också visa en V60 som testar drivlinor för S60. Vi hoppas så klart inte på antingen eller utan på både och, det vill säga en V60 R, en sportig S60 och gärna också en S60 R.

LÄS MER: Här är 4 hemliga bilar – som du inte borde få se än