Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Volvos besked: Slutar satsa på diesel

Det är bara en tidsfråga innan dieselmotorerna försvinner helt från Volvo.
Foto: Volvo

Volvo tar farväl till diesel. Det beskedet ger Volvos vd Håkan Samuelsson i en uintervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

– Ur dagens perspektiv kommer vi inte att utveckla en ny generation dieselmotorer, säger samuelsson till den tyska tidningen.

Volvo kommer inte att satsa på diesel i framtiden. Det avslöjar Volvos vd Håkan samuelsson för tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung. Volvo kommer inte att satsa på en ny generation dieselmotorer –  däremot ska man fortsätta att utveckla dagens motorer för att möta allt strängare utsläppskrav.
Hur länge dagens dieselmotorer kommer att vara kvar i Volvos modellprogram är oklart. Men tuffare gränsvärden och allt dyrare teknik för att möta kraven gör att dieseln lever på lånad tid. Att tillverka dieselbilar kommer helt enkelt inte att löna sig på sikt.

Stor satsning på eldrift

 I stället ska volvo satsa på olika typer av elektrifiering av hela modellprogrammet: Laddhybrider och renodlade elbilar. 

– Tesla erbjuder en bil som kunder köar till. Här finns utrymme för oss att lansera en kvalitetsprodukt med attraktiv design, Säger samuelsson till Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Volvo ska lansera sin första renodlade elbilsmodell 2019.

BILTEST: Så bra är nya Volvo XC60 – vi sätter betyg på nya storsäljaren! 

Annons:
Annons: