Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 1 mar 2018 16:00

Volvo visar nya V60 i Genève och hoppas att XC40 vinner

Audis kommande elsuv och McLarens extrema modell Senna.

Audis kommande elsuv och McLarens extrema modell Senna.

Volvo låter nya V60 komma in i värmen när det är dags för bilsalong i Genève.

Men flera av konkurrenterna slår på stort med riktiga världsnyheter.

Jaguar tillåter till och med testkörning av sin nya elbil I-Pace.

Här är de stora bilnyheterna i Genève 2018:

Aston Martin

Vi hoppas att Aston Martin visar sin nya Vantage där V8:an plockats från Mercedes AMG-hyllan.

Audi e-tron Quattro är konceptbilen som ska bli tillverkarens nya elsuv.

Foto: Audi

Audi

Audi gasar för fullt för att hinna före Jaguar I-Pace med sin nya elsuv e-tron Quattro. Men då bilen ska visas i Bryssel i augusti är det inte troligt att Audi visar upp den i Genève. Istället ska nya Audi A6 få glänsa tillsammans med flera av Audis redan visade bilar, bland annat A7, A8 och fler laddhybrider.

Bentley

För allra första gången visar Bentley en laddhybrid. Drivlinan är hämtad från Porsche Panamera E-Hybrid vilket betyder en 2,9-liters V6-motor och en elmotor till det. Panamera klarar närmare fem mil på el.

Konceptbilen som BMW visat för den kommande 8-serien.

Foto: BMW

BMW

Tillsammans med Toyota väntas BMW visa den sportbil som de två tillverkarna utvecklat tillsammans. Hos Toyota heter bilen Supra och hos BMW Z4. BMW visar också en 8-serie coupé samt den efterlängtade nya M8, även om den senare blir i form av en konceptbil. BMW fortsätter också sin suvoffensiv med en ny X4.

Citroën

Citroën har rullat fram sin nya C4 Cactus för testkörning redan och den modellen ska börja säljas redan i vår. I Genève visas också tredje generationen av Berlingo som har fått samma designspråk som resten av modellprogrammet.

Ferrari kommer visa upp sin nya modell 488 Pista.

Foto: Ferrari

Ferrari

Ferrari 488 Pista blir Ferraris mest kraftfulla V8 hittills med en prestanda på 0–100 km/tim på en bit under tre sekunder. Ferrari säger att de plockat en hel del teknik från sin F1-satsning ner i nya Pista.

Ford

Vi hade väntat oss att Ford visade sin nya Focus men tji fick vi. Den ska visas på ett eget event i Köln om ett par veckor. Istället får vi se ansiktslyfta Edge för Europa samt ansiktslyfta Ka+. 

Giugiaro

Det är inte bara Volvos Polestar som bygger coola och häftiga elbilar. Designern Giugiaro ska visa en GFG Style som utvecklats tillsammans med det kinesiska företaget Envision. Bilen är självkörande.

Honda

Det finns en ny version av populära CR-V som bör visas upp i Europa. Räkna med bensinmotorer och hybrider men ingen diesel från Honda den här gången.

Hyundai

Hyundai har de senaste veckorna levererat bilder på sina Genève-nyheter. Det handlar om nästa generation av Santa Fe, en eldriven Kona samt bränslecellsbilen Nexo. Kona ska börja säljas som elbil senare i år och du ska kunna välja på två olika batterinivåer som ger drygt 30 och drygt 45 mils räckvidd.

Italdesigns superexklusiva Zerouno ska visas som cab.

Foto: Italdesign

Italdesign

Italdesign är numera en del av VW-gruppen och ska visa Zerouno targa. Italdesign bygger få och dyra bilar för kräsna kunder. Zerouno ska kosta närmare 25 miljoner kronor och byggas i endast fem exemplar. Plattformen hämtas från Audi R8 och bilen har en V10-motor. Italdesign ska också visa en ny version av sin flygande bil som utvecklats tillsammans med Airbus.

Jaguar ska visa den färdiga versionen av elsuven I-Pace.

Foto: Jaguar

Jaguar

I-Pace visades redan i konceptform i Los Angeles i höstas och har täckts av på en specialvisning i Oslo den här veckan. Men nu är det dags för salongdebut för elbilen som väntas göra stor succé. Jaguar ska också låta ett fåtal journalister testköra bilen. Bilen har två elmotorer som tillsammans levererar 400 hästkrafter.

Kia

Ni har säkert redan läst om vår testkörning av nya Kia Ceed men modellen ska komma i flera versioner. I Genève ska vi få se kombiversionen.

Land Rover

Range Rover ska visa sin tredörrarscoupé Coupe SV som blir märkets mest exklusiva modell hittills. Försäljningen börjar senare i år.

Lexus

UX Concept visades på bilsalongen i Paris hösten 2016 och är nu produktionsklar med namnet UX. Designen ska ha tonats ned en aning men räkna med att den blir iögonfallande ändå. UX är en mindre variant av populära C-HR.

Mazda

Nya Mazda6 har visats men inte i Europa. Här väntar vi oss något riktigt snyggt. Vi håller också tummarna för att Mazda ska visa och förklara mer om sina nya motorer.

McLaren kommer att visa upp Senna, som är den vassaste bilen tillverkaren byggt.

Foto: McLaren

McLaren

Enligt McLaren ska modellen Senna, med 789 hästkrafter, vara märkets hittills mest kraftfulla modell. Dubbelturbo-V8:an är monterad mitt i bilen och är förstås döpt efter F1-världsmästaren Ayrton Senna. McLaren ska bygga 500 Senna-bilar och alla är redan sålda. Priset är cirka 10 miljoner - styck.

Mercedes-Benz

Mercedes har aviserat att de ska visa sin första elbil i den nya modellserien EQ men mer än så har inte sipprat ut från märket som nu till tio procent ägs av Volvo-ägaren Li Shufu. Bland fossilbilarna märks nya AMG GT med fyra dörrar. Motorn är en V8 på 604 hästkrafter och vi hoppas på samma mäktiga ljud som i tvådörrars-GT. Vi ska också få se en AMG-variant av nya G-klass samt förstås nyligen visade A-klass.

Mitsubishi

Mitsubishi har visat en ny laddhybrid hemma i Japan men i Europa får vi nöja oss med en ny generation av populära Outlander PHEV.

Peugeot

Franska Peugeot visar flera helt nya bilar i Genève. 508 har ritats om helt och får sällskap i montern av nya Rifter samt Rifter 4x4.

Volvos elbilsmärke Polestar är på plats med sin första modell.

Foto: Polestar

Polestar

För första gången står Volvos nya prestandabilsmärke Polestar på egen hand vid en stor bilsalong. 

Seat

Det är äntligen dags för Seats stora suv och räkna med att Seat tänker visa upp sin satsning på nya prestandamärket Cupra.

Skoda

En ansiktslyftning av Fabia ska göras i år så räkna med att den bilen finns i Genève.

Subaru

Årets nyhet är en uppdatering av Outback men på salongsgolvet handlar det mesta om nya konceptbilen Viziv.

Toyota

Toyota ska visa en ny Auris samt då den nya sportbilen som utvecklats tillsammans med BMW, Supra. Motorn i Supra ska komma från BMW men designen blir helt egen. Nya Auris väntas visas med en rad nya hybriddrivlinor.

Volkswagen

Volkswagen storsatsar på elbilar och I.D-bilarna blir förstås allra viktigast i VW-montern. Vizzion Fastback Concept är en slags testballong för vad bilköparna runtom i världen kan tänkas vilja ha. VW ligger nära konkurrenterna vad gäller räckvidd på sina nya elbilar vilket betyder 30-45 mil på en laddning lire beroende på vilken körcykel som används. Vizzion är helt självkörande och har därmed ingen ratt.

Volvo är på plats med den nya kombin V60.

Foto: Volvo Cars.

Volvo

Volvo visar sin nya V60 med laddhybriddrivlinan T8 Twin Engine. Volvo ska också berätta mer om den teknik som styr undan bilen vid risk för en frontalkrock. Om Volvos nya XC40 utses till Car ot the Year 2018 så kan vi räkna med att den bilen placeras mera centralt i Volvos monter.