Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 12 okt 2018 15:58

Volvo V60 vald till årets familjebil i Storbritannien

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

När de bästa bilarna 2018 skulle premieras vid News UK Motor Awards valdes Volvo V60 till årets bästa familjebil.

Jury var både allmänhet och motorjournalister.

– Scandi-chic interiör, smart förvaring och familjevänlig – inte konstigt att våra läsare röstade fram den, säger The Sunday Times redaktör Will Dron till Automotive World.

Volvo V60 är med i Car of the Year 2019 och kan alltså – som XC40 – väljas till Årets Bil i Europa. Men Volvos nya kombi har hunnit med att vinna en annan seger först.

När News UK Motor Awards avgjordes för första gången så valdes V60 till Årets familjebil.

Bakom eventet står de tre nyhetsförmedlarna The Sunday Times, The Times, The Sun och talkSport. Men det är inte bara deras motorjournalister som suttit i juryn – nej, även läsarna har fått rösta på nyhetssajterna. Och deras röster har fällt avgörandet.

– Volvo har länge varit en familjefavorit tack vare sitt rykte för säkerhet och hur praktiska bilarna är, men på senare år har märket charmat oss med otroligt cool design också. V60 har kurvorna på rätt ställen och kombinerat med sin scandi-chic interiör, smarta förvaring och andra familjevänliga drag så är det inte konstigt att våra läsare röstade fram den som årets familjebil, säger Will Dron, redaktör på The Sunday Times, till Automotive World.

LÄS ÄVEN: Här är nya Volvo V60 Cross Country 

Volvo uttrycker stolthet över brittiska priset

Volvo är naturligtvis glada över utmärkelsen.

– Vi är förtjusta över att vinna det här priset för det visar vad vanliga bilister tycker, efter att ha funderat över vilken bil som är mest praktisk, rolig att köra och belönande att äga, säger Jon Wakefield på Volvo Car UK, och fortsätter:

– Vi är väldigt stolta över V60, en bil som förkroppsligar framstegen vi gör i design, uppkoppling, dynamik, säkerhet och vardaglig nytta.