Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 11 jun 2019 09:46

Volvo storsatsar – gratis bärgning hela livet

Volvo 262C, en modell som gick på export till USA.

Volvo 262C, en modell som gick på export till USA.

1/6

Foto: VOLVO

Volvo XC40.

Volvo XC40.

2/6

Foto: VOLVO

Volvo 262C som cabriolet.

Volvo 262C som cabriolet.

3/6

Foto: VOLVO

Volvo 740.

Volvo 740.

4/6

Foto: VOLVO

Volvo 262C.

Volvo 262C.

5/6

Foto: VOLVO

Volvo V60.

Volvo V60.

6/6

Foto: VOLVO

Volvo USA fortsätter att locka till sig kunder genom nya, intressanta garantier och tjänster. Den senaste är att de erbjuder alla amerikanska Volvo-ägare kostnadsfri bärgning om bilen skulle bli stående längs vägkanten.

Går bilen sönder på långresan är det bra med mer än en trafikförsäkring, bilbärgning ingår nämligen normalt i halv- och helförsäkring. Har man ingen vägassistansförsäkring får man helt sonika jaga rätt på en bärgare vilket kan bli kostsamt om man befinner sig långt ifrån en verkstad.

Detta dilemma har inte längre amerikanska Volvo-ägare, oavsett om de kör en ny eller gammal bil. Volvo Car USA har nämligen introducerat tjänsten ”Tow for Life”, ungefärligt översatt till ”livstids bilbärgning”.

Bilbärgning ingår redan i nybilsgarantin, ”Tow for Life” träder i kraft när denna löper ut.

– Tow for Life säkerställer att det finns hjälp om ett haveri skulle inträffa, oavsett fordonets ålder, säger Scott Doering som är kundserviceansvarig vid Volvo Car USA.

LÄS ÄVEN: ”Bilfabriken i USA har haft stor betydelse för Volvo” 

Gratis bärgning men måste tas till Volvo-verkstad

Den livstidslånga bilbärgningstjänsten gäller över hela USA oavsett Volvo-modell och kostar ingenting extra. ”Haken” är att bilen bärgas till vad Volvo kallar för expert som använder äkta Volvo-delar och -reparationsmetoder, med andra ord en verkstad auktoriserad av Volvo.

– Detta kommer att få kunden tillbaka på vägen snabbare och är en försäkran om att reparationen genomförts korrekt, säger Scott Doering.

Tow for Life fungerar i kombination med nyligen lanserade appen Volvo Car Accident Advisor (en sorts nödtjänstapplikation i mobiltelefonen) och garantin Volvo Lifetime Replacement Parts & Labor Warranty som innebär att man som Volvo-ägare inte behöver betala mer än en gång för en reservdel, oavsett hur många gånger den behöver bytas (gäller inte slitdelar som exempelvis torkarblad, bromsbelägg etc).