Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 11 jun 2018 11:50

Volvo skippar Genève – rör sig bort från bilsalongerna

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson framför Volvo XC40, vinnare av Car of the Year 2018.

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson framför Volvo XC40, vinnare av Car of the Year 2018.

1/2

Foto: EPA / TT NYHETSBYRÅN

Volvo V60 presenterades inte på någon bilsalong, utan på en garageuppfart i Stockholm.

Volvo V60 presenterades inte på någon bilsalong, utan på en garageuppfart i Stockholm.

2/2

Foto: Volvo

Volvo Cars kommer att börja röra sig bort från traditionella bilsalonger för att i stället försöka nå kunderna direkt. Som en del i det kommer Volvo inte att närvara på Genèvesalongen i mars nästa år.

Lanseringarna av Volvos senaste bilar har inte varit på några traditionella salonger eller mässor. XC40 presenterades under modeveckan i Milano 2017, V60 visades för allmänheten på en garageuppfart till en villa i Stockholm, och S60 kommer att visas på Volvos fabrik Charleston i USA. Nu tar man nästa steg i att röra sig bort från bilsalonger  och ska alltså inte medverka i Genève överhuvudtaget.

– Den pågående förändringen i bilindustrin skapar nya målgrupper för Volvo och nya sätt att introducera produkter på marknaden. Automatisk närvaro vid de traditionella branschevenemangen fungerar inte längre – vi måste skräddarsy vår kommunikation säger Björn Annwall, Brand and Retail-chef på Volvo Cars i ett pressmeddelande.

I stället vill Volvo bygga direkta kundrelationer, och har som mål att ha fem miljoner sådana till 2025.

LÄS MER: Volvo Cars nya affärsplan: Fler elbilar och självkörande

V60 tävlar i Car of the Year

Den prestigefyllda tävlingen Car of the Year avgörs i samband med Genèvesalongen och Volvo tävlar i år med V60. Vilka bilar som går till finalen presenteras i november och skulle V60 vara en av dem är det inte omöjligt att Volvo ändå närvarar i Genève.

– Om Volvo går till final i Car of the Year med V60 kommer de säkert till prisutdelningen, som ligger före mässan, kommenterar Allt om Bilars expert Jan-Erik Berggren.

LÄS MER: Volvo måste gasa för att hänga med i utvecklingen