Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 3 maj 2018 09:01

Volvo och Vattenfall laddar tillsammans för svenskarna

Från och med nästa år ska alla nya Volvobilar ha någon slags eletrifiering.

Från och med nästa år ska alla nya Volvobilar ha någon slags eletrifiering.

1/2

Foto: VOLVO

Vattenfalls laddlösning In-Charge Smart.

Vattenfalls laddlösning In-Charge Smart.

2/2

Foto: VATTENFALL

Alla Volvo-modeller som lanseras från och med nästa år ska ha någon slags elektrifiering. Därför startar biltillverkaren nu ett samarbete med Vattenfall.

– Det behövs en fungerande infrastruktur för laddning både i samhället och där våra kunder bor, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

Biltillverkare och kraftbolag satsar stort på det laddbara billivet. Volvo är inget undantag och har ju redan meddelat att alla nya bilar från och med nästa år kommer ha någon form av elektrifiering.

90 procent av all laddning av bilar i dag sker på jobbet eller hemma – och för att underlätta för sina kunder drar nu Volvo Cars i gång ett samarbete med Vattenfall.

– Vår strategi framåt är en offensiv satsning på elektrifierade bilar. Då behövs det en fungerande infrastruktur för laddning både i samhället och där våra kunder bor. Med vårt gemensamma erbjudande kan vi ge dem detta, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

LÄS ÄVEN: Här rullar första Volvo V60 ut från fabriken i Torslanda 

Volvo och Vattenfall samarbetade redan 2007

Volvo och Vattenfall har samarbetat tidigare. 2007 hade de ett samriskbolag då bolagen samarbetade kring Volvos första V60 D6 Plug-In-hybrid.

– För oss är detta en naturlig fortsättning på de tidigare samarbeten vi haft med Volvo. Med elbilen flyttar macken hem vilket ställer nya krav på både biltillverkare och operatörer att erbjuda en smart och säker laddlösning, säger Susanna Hurtig, Nordenchef Vattenfall E-Mobility.

– Volvo ser tydligt att framtiden är elektrifierad, precis som vi. Med tanke på att Volvo är landets mest sålda bilmärke kommer samarbetet även att öka medvetenheten bland många fler om nyttan med att alltid ha en smart, bekväm och säker laddning hemma, säger hon.

Volvos laddhybridkunder kommer kunna välja laddlösningen ”InCharge Smart hemma”, direkt via webbtjänsten Min Volvo. När elbilsägaren inte laddar hemma ska det gå att ladda i det publika laddnätet InCharge, med 570 publika laddstationer i Sverige och 4 000 i nordvästra Europa.

Volvo Car Sverige har cirka 18 procents marknadsandel för laddhybrider i Sverige. Det globala målet är att år 2025 ska 50 procent av de bilar Volvo Cars säljer vara rena elbilar. 

– Vi kommer definitivt att se en ökning de närmaste åren av kunder som väljer en elektrifierad Volvo. Därför känns det helt rätt att kunna erbjuda denna smarta och miljöriktiga laddlösning redan nu, säger Kristian Elvefors.

LÄS ÄVEN: Volvos succékvartal – sålde 147 000 bilar