Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 12 mar 2019 12:22

Volvo lanserar laddbar XC40 – går bara att hyra

Nu kommer Volvo XC40 som laddhybrid. Men i ett första skede går den bara att hyra.

Nu kommer Volvo XC40 som laddhybrid. Men i ett första skede går den bara att hyra.

Efter långa förseningar öppnar Volvo Cars orderböckerna för den laddbara versionen av suven XC40.

Modellen är efterlängtad av många Volvo-kunder, inte minst bland tjänstebilsförarna.

Men i ett första skede går bilen enbart att hyra.

Volvo Cars väljer att reservera hela den första omgången bilar till en form av privatleasing. Volvo kallar det för Care by Volvo.

Pris: 8 594 kronor per månad i tre år. Det ger en total hyreskostnad på 309 384 kronor.

XC40 blev en omedelbar succé

Hur många nappar på det?

– Det är svårt att säga. Men intresset för Care by Volvo är stort, säger Annika Bjerstaf, presschef på Volvo Cars Sverige.

Volvos modell XC40 lanserades hösten 2017 och blev en omedelbar succé. Modellen vann dessutom priset för Årets bil i Europa 2018

Enligt ursprungliga planer skulle utbudet av bensin- och dieseldrivna versioner kompletteras med en laddhybrid under hösten 2018, men så blev det inte.

Volvo Cars har haft stora problem med att få fram laddhybrider i tillräcklig omfattning av de större modellerna och det har även påverkat lanseringen av laddbara XC40, som får tillägget T5 Twin engine.

LÄS MER: Skrällen: Volvo XC40 vann Car of the Year 2018 

Går att köpa längre fram i vår

De kunder som nu tecknar sig för ett abonnemang kan få sina bilar levererade efter sommaren. Lite längre fram i vår, kanske så snart som inom några veckor, öppnar Volvo för vanlig försäljning av bilen. 

Men några priser är ännu inte klara. Volvo Cars kan heller inte i dagsläget ge besked om när dessa bilar, som köps på vanligt vis, kan levereras. Det enda som verkar klart är att det inte blir efter sommaren utan sannolikt i vinter.

– Det är enbart den första gruppen bilar som erbjuds genom Care by Volvo som kan levereras efter sommaren. Övriga bilar som beställs längre fram byggs senare och vi kan för närvarande inte säga när de bilarna kan levereras till kund, säger Annika Bjerstaf.

LÄS MER: Här är de hemliga bilarna – som du inte borde få se