Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 15 aug 2017 10:07

Volvo kan köpa parkeringsbolaget

Volvo Cars är intresserade av att investera i det amrerikanska p-bolaget Luxe.

Volvo Cars är intresserade av att investera i det amrerikanska p-bolaget Luxe.

Start up- och parkeringsföretaget Luxe kan vara Volvo Cars nästa stora investering.

Luxe stängde sin service i våras i väntan på nya investerare.

Bilföretagen är allt mer intresserade av att ta en del av transport- och logistikbranschen. Ford satsar stora pengar på självkörande transportbilar och flera tillverkare vill investera i olika mobilitetslösningar.

Sajten The Information uppger att Volvo Cars visat intresse för att investera i parkeringsbolaget Luxe. Luxe har funnits i fyra år och har utvecklat en app där bilägaren får hjälp att parkera bilen i flera storstäder i USA. 

Värderas till 100 miljoner dollar

Det går till så att bilägaren i appen meddelar var bilen ska hämtas upp. En person från Luxe tar över bilen och parkerar den på någon av företagets parkeringar. När bilägaren vill ha bilen igen levereras den till valfri plats – tankad och tvättad om bilägaren så önskar.

Appen har haft viss framgång och förra året värderades företaget Luxe till cirka 100 miljoner dollar, nära en miljard kronor.

Luxe stängde ner sin parkeringsservice i maj i år och enligt meddelandet till sina kunder skulle servicen öppnas igen under sommaren med flera nyheter. I mars i år öppnade Luxe flera egna parkeringsgarage där bilägare kan boka plats via appen.

LÄS MER: Geely presenterar Londons nya el-Taxi 

Volvo-ägaren kan köpa Fiat

Volvo och moderbolaget Geely har öppnat plånboken ordentligt i år med flera stora investeringar. Geely har köpt bilföretaget Proton – där bland annat bilmärket Lotus ingår – och investerat i ett företag som bygger flygande bilar.

Det ryktas också att Geely är intresserade av att köpa hela Fiat-koncernen. 

Volvo och Geely har också strukturerat sitt samarbete genom att starta flera nya dotterblag och låtit Volvo Cars bli delägare i nya bilmärket Lynk&Co.