Volvo bekräftar – XC40 som laddhybrid redan i höst

Volvo XC40 kommer som laddhybrid redan i höst.
Foto: Volvo
Den nyutvecklade trecylindriga bensinmotorn ska elektrifieras
Foto: Volvo
Volvo XC40.
Foto: Volvo

Nu bekräftar Volvo alla rykten.

Nya suven XC40 får en laddhybriddrivlina redan i höst.

Och det är den nyutvecklade trecylindriga bensinmotorn som elektrifieras. Modellen ska heta XC40 T5 Twin Engine.

När Volvo lanserade nya XC40 i november fanns bilen med dieselmotorn D4 och bensinmotorn T5. Men redan i höst kommer Volvo att erbjuda XC40 med en drivlina för både el och bensin. Det blir samtidigt premiär för Volvos nyutvecklade trecylindriga motor.

Den nya modellen av XC40 kommer att döpas till T5 Twin Engine, som komplement då till T8 Twin Engine som finns till 90- och 60-serien.

Volvo bekräftar – XC40 kommer som laddhybrid

Volvo avslöjar också att de parallellt med att utveckla sin kommande elbil hänger på flera av konkurrenterna och utvecklar en så kallad mildhybrid baserad på ett 48 V-system. Samma lösning har bland annat premiärvisats i Audis nya A8 och flera tillverkare har bekräftat att de planerar att gå över till det mer energieffektiva 48 Voltssystemet i kommande hybridbilar.


LÄS MER: Första testet i världen: Så bra är Volvo XC40

48 V-bilarna ska byggas både på den större SPA-plattformen och den mindre CMA-plattformen. Det betyder mildhybrider såväl 40- som 60- och 90-serien.

Volvo vill inte avslöja några detaljer om räckvidd på nya XC40 T5 Twin Engine och  det finns inte heller några prisuppgifter. Modellen ska börja byggas i Volvos fabrik i Ghent, Belgien, under fjärde kvartalet. Därmed är XC40 T5 Twin Engine redo för hela modellåret 2019.

Annons:
Annons: