Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 15 sep 2019 17:00

Volkswagens nya elbil ID.3 får prestanda-utgåva

Volkswagen ID.3 kommer få en prestanda-utgåva. Men det kommer dörja, först måste man definiera hur prestanda-alternativet med bokstaven R ska fungera tillsammans med eldriften. 

– Folk gillar prestanda och jag är säker på att de kommer att gilla det även i ID-bilar, säger Frank Welsch, utvecklingschef hos Volkswagen.

Bokstaven R är i Volkswagen-sammanhang synonymt med extra kraft och nu har märkets försäljningschef Jurgen Stackmann bekräftat att nylanserade elbilen ID.3 kommer i sådant utförandet – men det dröjer.

Innan dess måste man definiera hur bokstaven R ska fungera tillsammans med eldrift, men att prestanda-alternativet blir kvar är definitivt och att det blir elektrisk är helt logiskt. Första elektrifierade modellen med R-emblem blir dock Touareg som laddhybrid.

ID.3 kommer redan från start med GTI-lika accelerationssiffror (även om man inte har offentliggjort några sådana data än) men med höjd effekt kortas per automatik räckvidden. Det är nötter som måste knäckas men Volkswagen räknar med att kunna presentera en prestandaversion av ID.3 inom fem år.

Volkswagen Golf Sportscombi i R-utförande.

Foto: VOLKSWAGEN

Utvecklingschefen Frank Welsch säger att en sådan har hög prioritet men att före i kön ligger andra ID-modeller, nya Golf och Tiguan.

– Folk gillar prestanda och jag är säker på att de kommer att gilla det även i ID-bilar, säger Frank Welsch.