Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 8 sep 2019 09:30

Volkswagens klassiker återuppstår som elbil

1/5

Foto: VOLKSWAGEN

2/5

Foto: VOLKSWAGEN

3/5

Foto: VOLKSWAGEN

4/5

Foto: VOLKSWAGEN

5/5

Foto: VOLKSWAGEN

Den klassiska bilmodellen Volkswagen Bubbla kommer att återuppstå som en elektrisk version och presenteras officiellt i samband med bilsalongen i Frankfurt. Den har 82 hästkrafter och har en räckvidd på 20 mil.  

Volkswagen har skapat elektrisk version av den ikoniska modellen Volkswagen Typ 1, eller som den är mer känd som, Bubbla. 

Den kommer ha en elmotor och batterisystem som baseras på Volkswagens E-up!. Modellen presenteras officiellt på Frankfurts bilsalong nästa vecka.

– Den elektriska bubblan kombinerar charmen med vår klassiska bil med framtidens mobilitet. Innovativa e-komponenter från Volkswagen finns under motorhuven – Vi jobbar med Volkswagen Group Components för att elektrificera det här historiskt viktiga fordonet, säger Thomas Schmall, styrelsemedlem av Volkswagen Group Components. 

Levererar 82 hästkrafter

Den elektrifierade versionen av bubblan kommer ha ett batteri som levererar 82 hästkrafter och kommer allt som allt väga 1 280 kilo. Accelerationen 0-50 km/h går på under fyra sekunder, och upp till 80 km/h tar åtta sekunder. Toppfarten är cirka 150 km/h och räckvidden är 200 km.

Enligt Volkswagen kan fler klassiska modeller bli elektrifierade i framtiden.