Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 20 sep 2019 09:41

Volkswagens gasdrivna modell börjar säljas igen

Volkswagen erbjuder åter Golf Sportcombi TGI som drivs på fordonsgas.

Volkswagen erbjuder åter Golf Sportcombi TGI som drivs på fordonsgas.

Foto: VOLKSWAGEN

Volkswagen kommer leverera sin modell Golf Sportcombi TGI driven med fordonsgas. Topphastighen kommer vara 207 km/h och förbrukningen vid blandad körning är 4,2 kg/100 km. Räckvidden kommer vara 44 mil enligt WLTP.

Volkswagen kommer åter att erbjuda modellen Golf Sportcombi TGI  som drivs på fordonsgas och klassas som klimatbonusbil. 

Bilen är utrustad med tre gastankar vilket enligt tillverkaren ska ge en räckvidd på 44 mil, enligt den nya mätmetoden WLTP. Motorn kommer vara en 1,5 liters fyrcylindrig motor och generera en effekt på 130 hästkrafter och vridmoment på 200 nm. 

Motorn drivs primärt på fordonsgas, men har även en bensintank som fungerar som reserv. Tanken rymmer 9 liter, vilket motsvarar en räckvidd på 20 mil. 

Golf Sportscombi TGI är utrustad med tre gastankar.

Foto: VOLKSWAGEN

Koldioxidutsläpp på 116 g/km

Enligt Volkswagen minskar koldioxidutsläppen med cirka 25 procent om man kör med fordonsgas jämfört med förbränning av bensin. Utsläppen blir ännu mindre om man kör på biogas. 

Volkswagen Golf Sportcombi TGI har en 7-växlad dubbelkopplingsväxellåda och är framhjulsdriven. Enligt tillverkaren är bränsleförbrukningen vid blandad körning 4,2 kg/100 km (1 kg gas motsvarar 1,3 liter diesel, eller 1,5 liter bensin) och har ett koldioxidutsläpp på 116 g/km.

Bilen klarar av 0-100 km/h på 10,9 sekunder och har en topphastighet på 207 km/h. Det rekommenderade cirkapriset är från 297 900 kronor.

Senare i höst kommer fler gasdrivna modeller från Volkswagen på den svenska marknaden då Polo TGI levereas.