Volkswagen lanserar självkörande taxibilar

Volkswagen planerar att lansera självkörande taxibilar innan 2021.
Foto: Volkswagen
2-5 städer kommer att få ta del av den nya tekniken inom fyra år.
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
1 / 7

Volkswagen lanserar självkörande taxibilar.

2021 kommer mellan två och fem städer runtom i världen ha fått ta del av den nya tekniken.

– Vi kommer snart att börja testa dem i vår fabrik i Wolfsburg, säger biltillverkarens vd Matthias Mueller till Automotive News.

Volkswagen storsatsar på självkörande bilar. 

Nya elektriska bilar och lastbilar ska lanseras i en handfull städer runtom i världen innan 2021. Dessförinnan ska de testas vid Volkswagens högkvarter.

Volkswagen har tidigare presenterat Sedric – som står för self-driving cars – och den nya taxiliknande bilen kommer att ingå i paketet.

Vårt lag jobbar redan med idéer för hela Sedric-familjen med helt självkörande bilar för staden, för lyxiga långresor, självkörande leveransbilar och tunga kommersiella lastbilar, säger Volkswagens vd Matthias Mueller till Automotive News.

Volkswagen lanserar självkörande taxibilar

Biltillverkaren satsar både på självkörande taxibilar utan något förarsäte, men i framtiden kan samma teknik implementeras i vanliga individuella personbilar. 

– Vi kommer snart att börja testa de i vår fabrik i Wolfsburg, säger Matthias Mueller. 

De självkörande taxibilarna kommer att vara kopplade till Volkswagens uber-liknande tjänst Moia och Gett mobility. Målet är att bilen ska kunna köra på samtliga addresser i de berörda städerna. 

– Vi förväntar oss att den amerikanska senaten ska godkänna lagstiftningen i mitten av nästa år. När de gör det så kommer Dubai, Singapore och Kina följa efter, säger Johann Jungwirth som är chef för VW:s digitaliseringsstrategi. 

LÄS MER: Biltest – nya snygga Volkswagen Arteon

Annons:
Annons: