Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 30 sep 2019 07:00

Volkswagen Golf Sportcombi lever vidare

Foto: VOLKSWAGEN

De har ryktats om att Golf Sportcombi ska läggas ned, men nu verkar det ändå som att modellen fortsätter i produktion, om än med ett annorlunda designutförande.

I fjol kom det fram uppgifter som pekade mot att Volkswagen Golf Sportscombi (som tidigare hette Variant i Sverige och fortfarande heter det ute i Europa) läggs ned när det är dags för åttonde generationen Golf att äntra marknaden under 2020. Så blir det inte.

Under ett möte med de anställda vid Wolfsburg-fabriken i onsdags pratades det om både det ena och det andra, men mest intressant blev det när ”Golf-åttan” kom på tal.

Bernd Osterloh, styrelserepresentant för Volkswagen-gruppens anställda, berättade för de omkring tio tusen personerna på plats om företagets klimatneutrala satsningar, om Zwickau-fabrikens omställning till att bli elbilsfabrik (parallellt med Emden- och Hannover-fabrikerna) och att Wolfsburg-fabriken har en viktig roll i det hela. Det var då han nämnde, i samband med åttonde Golf-generationen, att kombivariantens produktion ska flyttas från Zwickau till Wolfsburg. Det får ses som en bekräftelse på att Golf Sportscombi kommer att leva vidare även efter generationsväxlingen.

Kombiutförande

Ryktet om nedläggning av Golf i kombiutförande har sannolikt handlat om nordamerikanska marknaden där kombimodeller har svårt att hävda sig gentemot andra biltyper.

Vad Teknikens Värld har hört, men ännu inte fått bekräftat, är att nya Golf ska komma i ett shooting brake-utförande, det vill säga en mer slank kombi à la Kia ProCeed och Mercedes CLA Shooting Brake. Vår uppgift ska inte ses som otrolig då Volkswagen redan bekräftat shooting brake-spåret, men då i form av Arteon Shooting Brake.