Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 24 jun 2018 14:00

Världens gladaste Tesla-förare är från Göteborg

1/2

Kommande Tesla Model 3, som ska vara billigare än övriga modeller från tillverkaren.

Kommande Tesla Model 3, som ska vara billigare än övriga modeller från tillverkaren.

2/2

Foto: DAVID ZALUBOWSKI

Att köra en ny bil är en stor upplevelse för många. Är det dessutom en Tesla som delvis kan köra själv – ja, då blir det ännu häftigare.

Men ingen blir lika lyrisk som Jan-Åke. Dialekten är pricken över i.

Att provköra en ny bil är fortfarande magiskt. Visst, det är en del knappar och reglage som inte sitter där du förväntar dig det. Men känslan, designen, doften. Underbart.

De riktigt nya bilarna har nu ofta någon slags självkörande-funktion. Adaptiv farthållare och filkörningsassistent är väl det tydligaste exemplen på detta – och innan det sitter i ryggmärgen hur dessa fungerar är det både roligt och nervkittlande att testa på att ”släppa ratten”. (OBS! Än så länge går det bara att släppa ratten under en viss tid - du behöver som förare fortsätta att vara uppmärksam på trafik och bil!)

LÄS ÄVEN: Tesla Model X – suven som håller ”vältklass” på riktigt 

Blir galet glad för att få köra Tesla

När Jan-Åke får testa sin kompis Görans Tesla märks det hur exalterad han är över elbilens acceleration. Men när det självkörande systemet aktiveras - då ”går han bananas”. Kolla in filmen om du gillar bil- och körglädje.

Och visst måste Jan-Åke vara världens gladaste Teslaförare? För er som känner er osäkra på om elbilar är speciellt roliga – Jan-Erik har rätt kul i alla fall.

SE ÄVEN: Här filmar stjärnan när Teslan börjar brinna