Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han köpte Ferrarin för över 700 miljoner kronor

David MacNeils Ferrari 250 GTO slår alla rekord.
Foto: Youtube/This random car channel
David MacNeil tar emot sin specialbyggda helikopter från Airbus Helicopters vd Christopher Emerson.
Foto: Airbus
Foto: Youtube/This random car channel

Här är den dyraste bilen som någonsin sålts. 

På en auktion ropade amerikanen David MacNeil hem den sällsynta Ferrarin för drygt 704 miljoner kronor, rapporterar The Drive.

Med 39 byggda exemplar har Ferrari 250 GTO blivit den mest eftertraktade samlarbilen i världen. Det avspeglar sig givetvis i priset, som inte sällan hamnar på en bit över 400 miljoner kronor. Men nu har det alltså nått en ny, än högre nivå. 

Förra veckan fick David MacNeil, vd för det amerikanska företaget WeatherTech, betala 80 miljoner dollar för ett exemplar, uppger The Drive. 

Det motsvarar drygt 704 miljoner kronor, vilket gör det till den dyraste bilen som någonsin sålts. 

LÄS MER: Registreringsnummer säljs för 170 miljoner kronor 

Kan bli värd 100 miljoner dollar

David MacNeil har tjänat sina pengar genom sitt företag, som säljer golvmattor och andra interiörsskydd till bilar. Han är en känd Ferrarisamlare, och har tidigare ägt flera exemplar av den superexklusiva modellen 250 GTO. 

Bilen som han nu adderat till sitt garage gjorde sin debut på racingbanan under 24-timmarsloppet i Le Mans 1963, där den hamnade på en fjärdeplats. Året därpå vann den tävlingen Tour de France. 

Det rika arvet ökar dess värde, men ska man tro Ferrariexperten Marcel Massini finns det fortfarande potential för ytterligare tillväxt. Han tror att 250 GTO kommer att kunna bryta den magiska gränsen på 100 miljoner dollar inom fem år. 

LÄS MER: Här är årets lyxigaste bilar – 24 nya modeller 

Här filmas bilen under evenemanget Goodwood 2017

https://www.youtube.com/watch?v=dMwK7gVKWSc
Annons:
Annons: