Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 11 jul 2019 13:30

Undersökning visar: Den är svenskarnas drömbil

Volvo S60 T8 Polestar.

Volvo S60 T8 Polestar.

1/2

Foto: VOLVO

Tesla Model S.

Tesla Model S.

2/2

Foto: Martin Öberg

En undersökning som Blocket Fordon presenterar visar vilken bil svenskarna drömmer om. Med en stärkt position verkar det som att vi fortfarande strävar efter villa, vovve... 

YouGov har på uppdrag av Blocket Fordon låtit undersöka vilka drömbilar svenskar har. Som svarsalternativ hade de 1 203 respondenterna, minst 18 år gamla och av båda könen, bilmärken att välja mellan, inte bilmodeller.

När svaren sammanställts står åter Volvo som vinnare, det vill säga den bil som fler svenskar ser som drömbil än någon annan. Volvo har till och med stärkt sin position från fjolårets undersökning.

De ungas favorit

Tesla är fortsatt tvåa på listan men har jämfört med i fjol tappat en hel del anhängare, dock växer antalet sökningar efter den amerikanska elbilstillverkarens modeller ständigt på Blocket. Men det räcker inte för att ta sig förbi ”uddamärken” som Ferrari, Dodge och Pontiac.

– Vi ser en fortsatt stadig ökning i sökningarna efter Tesla och det är spännande att bilmärket är de yngre svenskarnas drömbil. Intresset för elbilar har blivit större under 2019. Alltjämt är det Volvo som fortsätter att ligga närmast svenskarnas bilhjärtan, säger Tero Marjamäki som är pressansvarig på Blocket.

Fler drömmer om Toyota än VW

Noterbart är att fler har Toyota än Volkswagen som drömbil. Kan det vara nya Supra och GT86 som avgör till japanens fördel?

Nytt märke på topp tio-listan är Chevrolet på plats åtta. Att Chevrolet har kommit upp sig ser Blocket hänger samman med allt fler annonssökningar på exempelvis Corvette och Camaro, två klassiska Chevrolet-modeller.