Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 28 sep 2019 17:00

Toyota tvingar BMW att ge fler hästkrafter till Z4

Foto: BMW

Den amerikanska versionen av BMW Z4 M40i har 382 hästkrafter. Mer än den europeiska versionen, på grund av WLTP. Dock kan det vara på väg att ändras efter ett dragrace mellan BMW Z4 M40i och Toyota Supra. 

Den amerikanska versionen av BMW Z4 M40i producerar 382 hästkrafter, men inte i Europa. Eftersom den nya mätmetoden för koldioxid, WLTP, introduceras nästa år inom EU tvingade det BMW att sänka effekten på sin europeiska version av BMW Z4 M40i. Det betyder att modellen i Europa enbart producerar 342 hästkrafter. 

Dragrace med Toyota Supra

Enligt Carbuzz kan detta snart ändras. För en tid sedan var det tydligen ett dragrace mellan en Toyota Supra och BMW Z4 M40i. De är systermodeller även om de inte tillhör samma märke.

Det visar sig att Supran producerar mer effekt än den bayerska modellen och det är inte BMW nöjda med. Snart kommer tillverkaren öka effekten upp till den amerikanska versionen. Enligt källor ska den mer kraftfulla motorn börja erbjudas i december. Därmed kommer 0-100 km/h förbättras från 4,6 sekunder till 4,1. Det är dock inget som BMW har bekräftat.