Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 25 aug 2019 17:30

Toyota Supra är tillbaka i The fast and The furious

Klassikern Toyota Supra är tillbaka på bioduken.

Klassikern Toyota Supra är tillbaka på bioduken.

Foto: UNIVERSAL/TV4/ STOCK ADOBE

För första gången sedan den första The Fast and The furious-filmen medverkar en legend – en orange Toyota Supra.

Ända sedan MKIV-generationen av Toyota Supra var på filmduken 2001 i The Fast and the Furious, har den blivit odödligförklarad som en trimmad billegend. 

De flesta av bilmodellerna som var med i filmserien har ökat sitt ekonomiska värde, men inte lika mycket som Supran som har sålts för nästans 200 000 dollar. 

Precis som Supran har filmserien förändrats ordentligt sedan tidigt 2000-tal. Fokus på racingkulturen har näst intill övergets till förmån för stora explosioner, världsproblem och många knytnävsslag. Dock är bilarna fortfarande viktiga. Buzzcar rapporterar att den nionde filmen i serien (förutom spinoffen) spelas in och en viktig bil kommer medverka – Toyota Supra gör sin comeback.

LÄS MER: Källa avslöjar gör T-Cross som Coupé 

Vem kör Toyota Supra i den nya filmen? 

På Instagram publicerade användaren _pw40_ foton från inspelningen av The Fast and Furious 9. Inspelningsplatserna inkluderar London, Hawaii och Los Angeles. Dock är dessa bilder från Georgiens huvudstad Tbilisi. Första första gången sedan originalfilmen medverkar en Toyota Supra.

Detta exemplar är orangefärgad som originalbilen, men de karaktäristiska fartränderna finns inte med. Kanske läggs de senare till digitalt. En av bilderna visar åtminstone två orangea Toyota Supra som lossas av från en lastbild. Det är inte ovanligt att flera exemplar av modell används för olika sorters scener.

https://www.instagram.com/p/B1WguioAP5-/

Det är ännu okänt vem som kommer köra Supran i den kommande filmen eftersom Paul Walker, som körde originalet, dog i en bilolycka 2013. Kanske är det John Cena som kommer få köra Toyota Supra.

The Fast and Furious 9 har biopremiär i maj 2020.