Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 7 feb 2018 11:42

Topp 10: Här bilarna som säljer allra bäst

Foto: Volvo

Volvos nya suv XC40 har redan börjat synas i försäljningsstatistiken.

Men det är S90 och V90 som tillsammans tar hand om förstaplatsen som Sveriges populäraste bil.

– Vi kliver in i 2018 med en välfylld orderbok, vilket känns betryggande, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Efter rader av rekordmånader blev januari 2018 "bara" näst bästa januari sedan branschorganisationen BilSweden började mäta bilförsäljningen månad för månad.

– Även om registreringarna av nya personbilar minskade med 1,3 procent i januari, så var det en mycket bra bilmånad. I januari i år var det en mer registreringsdag, vilket normalt sett innebär fem procent fler registreringar. Det ändrar dock inte bilden av att januari var en mycket bra månad för nya bilar, säger Jessica Alenius, vice VD för BIL Sweden. 

LÄS MER: 10 bra bilval just nu – låga förmånsvärden 

Volvo toppar listan

Volvo har som målsättning att ha en marknadsandel i Sverige på cirka 20 procent och i januari nådde Volvo hela 20,6 procent av marknaden. Volvo S/V90 toppar med nära 2 000 sålda bilar under årets första månad, nästan dubbelt så många som tvåan S/V60, trean VW Passat och fyra VW Golf. Med 135 registrerade bilar är Volvos nya suv XC40 på plats 44 över de mest sålda bilarna i Sverige under januari månad.

Första icke Volvo eller VW-bil på listan är Nissan Qashqai som gjort en stark månad.

Andelen dieselbilar fortsätter att sjunka och var i januari så lågt som 41,1 procent. Det visar att trenden mot bensin-, hybrider och elbilar fortsätter. För ett år sedan var andelen dieselbilar 54,1 procent av nybilsförsäljningen. Cirka 1 500 laddbara bilar såldes i Sverige i januari. Tesla Model S är fortfarande den vanligaste elbilen men Nissan Leaf skuggar. Volkswagen Passat är den populäraste laddhybriden i Sverige med Mitsubishi Outlander som tvåa.