Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tesla utökar – vill öppna bil- och batterifabrik i Europa

Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Europa väntas bli världens näst stora marknad för elbilar.

Och då vill Tesla vara med på ett hörn. 

Just nu undersöker Tesla var de ska bygga sin nya bil- och batterifabrik – och det lutar åt Tyskland.

De två tyska staterna Nordrhein-Westfalen och Niedersachsen är de två tyska delstater som ligger bäst till för att få den nya bilfabrik som Tesla vill bygga i Europa.

Enligt flera tyska tidningar har en första inspektion skett i områden i de två delstaterna i nordvästra Tyskland. I juni uttalade sig Tesla-chefen Elon Musk om den kommande fabriken i Europa och sa att ett område vid gränsen mellan Tyskland och Frankrike skulle vara det allra bästa. 

LÄS MER: Stor intervju med Northvolts Peter Carlsson 

Får samsas med Northvolt

Planen är att den nya fabriken i Europa både ska tillverka bilar och batterier till bilarna. De områden som Tesla undersökt i sommar gränsar inte till Frankrike men väl till Nederländerna och Belgien.

Flera andra bil- och batteritillverkare planerar att öppna fabriker i Europa. Svenska Northvolt fick i somras uppdraget att tillsammans med Volkswagen bygga en fabrik i Salzgitter, Niedersachsen, sydost om Hannover.

Annons:
Annons: