Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 11 feb 2019 12:51

Tesla lanserar hundläget ”Dog Mode” i sina bilar

Det var en ägare till en Tesla Model 3 som efterfrågade ”Dog Mode” – och Elon Musk svarade.

Det var en ägare till en Tesla Model 3 som efterfrågade ”Dog Mode” – och Elon Musk svarade.

1/2

Foto: Tesla

Med läget ska hundarna kunna sitta säkert i bilen vig låga eller höga yttertemperaturer.

Med läget ska hundarna kunna sitta säkert i bilen vig låga eller höga yttertemperaturer.

2/2

Foto: Pavel Talashov

Den här ska Tesla lansera ”dog mode”.

Det är ett läge som är anpassat för att hundägare säkert ska kunna lämna sina fyrbenta vänner i bilen.

Bland annat handlar det om att klimatsystemet ska ge behaglig temperatur och att förbipasserande ska upplysas om att djuret inte far illa. 

Likt många andra uppdateringar från Tesla började idén om ”dog mode” efter en fråga på Twitter. Det var i höstas som en hundägaren Josh Atchley skämtsamt frågade elbilstillverkarens grundare Elon Musk: 

”Kan du sätta in ett hundläge i Tesla Model 3. Där musiken och air contidion är på, med ett meddelande på skärmen där det står ’jag mår bra, min ägare är snart tillbaka’?”

Där hade historien kunnat sluta, men till mångas stora förvåning fick han ett svar av  den amerikanska superentreprenören. Det löd kort och gott ”Ja”.

https://twitter.com/elonmusk/status/1053477064844632064?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1053477064844632064&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.teslarati.com%2Ftesla-dog-mode-sentry-mode-ota-update%2F

LÄS MER: Här är de hemliga bilarna – som du inte borde få se 

Hundläget rullas ut i veckan

På Twitter bekräftar Elon Musk att Dog Mode ska finnas tillgängligt genom trådlös mjukvaruuppdatering den här vecka. Det gäller även för det så kallade ”Sentry Mode”, vilket är ett stöldskydd som bland annat ska dra igång bilens kameror om den registrerar misstänksam aktivitet runtomkring. 

Exakt vilka funktioner hundläget kommer att inkludera har inte kommunicerats. Men baserat på Musks svar från Twitter rör det sig bland annat om anpassad temperatur, sannolikt som en vidareutveckling av Teslas nuvarande överhettningssystem för barn, och ett meddelande som upplyser förbipasserande om temperaturen i bilen och att det inte går någon nöd på hunden. 

TEST: Snygga Tesla Model 3 är raketsnabb och dyr