Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 24 aug 2019 17:30

Taycans interiör avslöjas nu – blandar nytt med gammalt

Porsche Taycan har hämtat inspiration från klassiska 911.

Porsche Taycan har hämtat inspiration från klassiska 911.

1/6

Foto: PORSCHE

2/6

Foto: PORSCHE

3/6

Foto: PORSCHE

4/6

Foto: PORSCHE

5/6

Foto: PORSCHE

6/6

Foto: PORSCHE

Bara tidigare i veckan släppte Porsche en bild som gav oss en tjuvkik på Taycans inredning. Vi hade nog förberett oss på en längre väntperiod, men nu har de släppt bilder som exponerar interiören helt. Och det är rätt tydligt att de tagit inspiration från klassiska 911. 

Efter ett smygfoto från tidigare i veckan släpper nu Porsche äntligen bilder på Taycans inredning i sin helhet.

Det rör sig om tre bilder och lika många illustrationer som visar en form som kombinerar gammalt med nytt, eller som de själva uttrycker det ”klassiska designdetaljer har omtolkats och förts in i den digitala åldern.”

Faktum är att ursprungliga 911 från 1963 har stått som förebild för att skapa en så ren design som möjligt. Samtidigt märks en förarorienterad miljö med en böjd mätarskärm på 16,8 tum i centrum. Där kan föraren välja mellan fyra visningslägen: Classic, Map, Full Map och Pure. Det första visar de klassiska runda mätarna, de två följande kartor i olika storlakar medan det sista endast visar den viktigaste informationen vid körning.

LÄS MER: Nu är den på gång – Aston Martin släpper sin suv DBX 

Reglage ersätts med pek- och röstkommandon

På vänster sida av skärmen pekar föraren för att sköta bilens ljusfunktioner och på höger sida kontrolleras bilens chassi. Den breda skärmen ska föra tankarna till tidigare nämnda 911, hur bra de har lyckats kan du se på bilden nedan.

Kan ni se att inspirationen är hämtad härifrån?

Foto: PORSCHE

I mitten finns den centrala pekskärmen på 10,9 tum och framför passageraren kan en till beställas om man inte kan få nog. Dess två får då en integrerad inglasad design.

Den rena designen innebär att en mängd rattar och reglage ersatts med pek- och röstkommandon. På mittkonsolen ser vi en haptisk skärm på 8,4 tum där sedvanliga funktioner som luftkonditionering och stolsvärme kontrolleras men som även har teknik för handskriftsigenkänning.

Som tillval finns en GT-ratt men växelspaken är föga sportigt placerad, i alla fall ur traditionell synpunkt. Den hittas nämligen högt upp på instrumentbrädan som på modellen 918.

LÄS ÄVEN: HiPhi 1 blandar lyx med ordentlig förvirring

Interiör i återvunnet material

De nya tiderna har även nått materialen inne i kupén. Club Leather kan väljas, som garvats med hjälp av olivblad. Delar av inredningen är tillverkade i ett mikrofibermaterial (Race-Tex) som delvis består av återvunnen polyester och golvet täcks av ett material som bland annat innehåller gamla fisknät. Dörr- och mittkonsolinlägg finns i trä, kolfiber, aluminium eller tyg. Taycan har även unika kulörer invändigt som Black-Lime Beige, Blackberry, Atacama Beige och Meranti Brown.

Mycket nytt att bita i för Porschefantasten således men att starta bilen görs på vänster sida av ratten. Fattas bara.

Porsche Taycan täcks av under Frankfurtsalongen som håller öppet mellan den 12 och 22 september (pressdagarna är den 10 och 11).