Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 14 jun 2019 16:52

Taxichaufför hyllas efter hjälteinsats i polisjakt

En taxichaufför fick rycka ut i en polisinsats. 
– Det var lite spännande att få hjälpa polisen, säger han till Allt om Bilar.

En taxichaufför fick rycka ut i en polisinsats. – Det var lite spännande att få hjälpa polisen, säger han till Allt om Bilar.

Foto: Pressbild

En taxichaufför ryckte ut i en polisinsats i Stockholm på torsdagen, då en polis fick en extra skjuts i jakten på en brottsmisstänkt. 

– Du kör på polismans order, sa polisen som hoppade in i bilen.

– Det var kul att hjälpa polisen, säger taxichauffören nu om händelsen till Allt om Bilar.

En polispatrull jagade efter en brottsmisstänkt man på Lundagatan på Södermalm i Stockholm, men hade kommit på efterkälken. Då dök hjälten upp – en uppmärksam taxichaufför från Taxi Stockholm som stannade och frågade om de behövde hjälp. 

Det ville de ha. En polisman hoppade in i bilen, varpå taxichauffören frågade:

– Får jag köra hur fort jag vill?

– Ja, du kör på polismans order, blev svaret.

https://www.facebook.com/polisen.sodermalm/posts/2650081558338635

Föraren var snart ikapp den misstänkte mannen som kunde gripas. Södermalmspolisen riktar ett tack till den rådige föraren i ett facebook-inlägg:

”Taxichauffören lämnade sedan platsen innan vi kunde säga tack. Tyvärr kunde taxiväxeln inte spåra föraren. Vi önskar framföra ett varmt tack.”

De lägger också ut en efterlysning:

”Helst vill vi komma i kontakt med föraren.”

”Jag hade precis släppt av en kund”

På fredagen hade polisen lokaliserat taxihjälten. Han berättar nu för Allt om Bilar om insatsen, som utspelade sig vid 13-tiden på torsdagen.

– Jag hade precis släppt av en kund på Ringvägen och då såg jag två personer springa efter en kille. Då visste jag inte att det var poliser, då de var civilpoliser, säger taxichauffören, som vill vara anonym.

Plötsligt pekade en av dem på honom och först trodde han att det var en kund.

– ”Kör efter den där killen som sprang iväg” sa polisen och hoppade in. Jag vände bilen och polisen sa: ”Kör snabbare, ingen kommer att rapportera dig!”.

Stängde in honom

Han berättar att vägarna är rätt komplicerade där men att de snart fick syn på den brottsmisstänkte. Det var på en liten gata som var en 30-sträcka.

– Jag körde bakom honom, svängde runt och ställde mig på sidan så att han inte kunde springa iväg. Han hade ingenstans att ta vägen, då den andra polisen väntade på andra sidan. Efter någon minut kom också två polisbilar med blåljus. Det var då enkelt för dem att gripa honom.

Han berättar att polisen ringt nyligen och tackat honom.

– Det var lite spännande att få hjälpa polisen. Men jag hoppas att alla hjälper till när det händer något och att man inte blir rädd, säger han.