Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 18 okt 2019 17:00

Superteslan kommer snart – produceras i sommar

Foto: CARPIX

Tesla är på Nürburgring och förbereder sig inför ett rekordförsök med några supermodifierade exemplar. Men det visar sig att också kommer gå i produktion.I sommar ska de börja produceras bekräftar Elon Musk på Twitter. 

Tidigare i veckan kunde vi ge er bildbevis på att Tesla är tillbaka på Nürburgring med en röd och en blå Model S med extravaganta detaljer så som stora luftslitsar i framskärmarna, rejäla hjul, grova bromsar och en extrem diffusor. Bakom alla dessa detaljer gömmer sig den nya Plaid-drivlinan med inte mindre än tre elmotorer och därmed också en massa extra kraft jämfört med vassaste Model S-versionen som finns i dag.

Snacket kring och om dessa båda speciella Tesla-bilar har ofta mynnat ut i att Tesla inte ska slå något rekordförsök på Nürburgring utan att varven på banan är för att testa nya drivlinan och andra grejer. Andra har menat att bilarna är extremt överdrivna i jakten på en ny rekordtid, och att bilarna är långt ifrån att nå vanliga vägar.

Nu bekräftar Elon Musk på Twitter (var annars?) två saker. Dels att de är ute efter rekordet och dels att bilarnas konfiguration som används på Nürburgring för att slå rekordet kommer att gå i produktion runt nästa sommar.

Exakt vad uttalandet betyder vet vi inte. Rekordet de är ute efter är Porsches, trots att Taycan och Model S är två olika biltyper, om än elektriska båda två, men hur bilen kommer att vara konfigurerad vid rekordet (som Musk verkar tämligen säker på – det snackas om att de redan har slagit det) vet vi inte. Slås rekordet med eller utan den gigantiska diffusorn, till exempel? Svaret lär vi få vid senare tillfälle.