Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 4 jan 2017 14:12

Studie: De flesta i USA vet inte att elbilar finns

Tesla Model 3 ska bli billigare än tillverkarens tidigare bilar. Ett lägre pris anses vara nyckeln till att amerikanerna ska få upp ögonen för elbilar på riktigt.

Tesla Model 3 ska bli billigare än tillverkarens tidigare bilar. Ett lägre pris anses vara nyckeln till att amerikanerna ska få upp ögonen för elbilar på riktigt.

Foto: Ap / AP TT NYHETSBYRÅN

Trots att Tesla är amerikanskt kämpar sig elbilarna i motvind på den sidan Atlanten.

En ny undersökning visar att 6 av 10 amerikaner inte ens vet att elbilar existerar.

Det är den globala konsultfirman Altman Vilandrie & Company som via bloggen Trucks at work avslöjar de skrämmande siffrorna: 60 procent av amerikanerna vet inte om elbilarnas existens.

Och 80 procent, av de 2 500 amerikanska konsumenterna som deltog i undersökningen, berättar att de aldrig åkt i eller kört en elbil.

Inga smickrande siffror – varken för amerikaner eller landets elbilstillverkare.

"En lyxprodukt för eliten"

Det mest positiva i undersökningen får ändå sägas vara att av de som ändå testat en elbil så är 60 procent mycket positiva. Bara åtta procent gillade inte upplevelsen.

Vad är det då som är viktigt för konsumenterna när det gäller eventuella elbilsköp i framtiden?

– Priset. Och våra analyser visar att mer prisvärda modeller skulle göra mycket för att ändra bilden av elbilar som en lyxprodukt för eliten i städerna, säger studiens författare Soumen Ganguly i ett uttalande.

– Både eldrivna och självkörande fordon är framtiden för persontransporter, men biltillverkarna måste se till att konsumenterna är mer intresserade av att köpa elektriskt.

Soumen Ganguly tror att det finns ett starkt latent intresse.

– Men bilindustrin måste hitta sätt för att få fler att prova på en elbil.