Specialbyggd Volvo V90 till tyska ambulansförare

Volvo V90 Cross Country Ocean Race Edition
Foto: VOLVO

I ett pilotprojekt för snabbare och effektivare vård har läkare och ambulanspersonal vid universitetssjukhuset i tyska Heidelberg nu försetts med en specialdesignad Volvo V90 Cross Country.

När olyckan är framme gäller det för ambulanspersonal att kunna agera snabbt – oavsett hur skadorna ser ut. Därför har Volvo Cars specialbyggt en Volvo V90 Cross Country Ocean Race Edition för ett tyskt sjukhus. Bilen ska vara redo för i princip allt.

Den kallas MIC, Medical Intervention Car, och har extra mycket utrymme för både mer utrustning och fler läkare eller expertrådgivare.

Till exempel kommer det gå att göra akuta operationer i bilen och ge blod till svårt skadade. Det tillsammans med fyrhjulsdriften, och de specialbyggda säkerhetsanordningar för allt som transporteras, så blir den här projektbilen unik i hela Tyskland.

– Om en olycka inträffar, vare sig det är på vägen eller i hemmet, så måste snabb och professionell vård säkerställas – även för oväntade eller ovanliga problem. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda det genom denna Volvo V90 Cross Country, förklarar tyske Volvo-chefen Thomas Bach och fortsätter:

– Det här projektet ligger i framkant och passar Volvo och Volvos värderingar perfekt.

Personerna som ska köra bilen genomgår just nu en specialutbildning – och en exakt likadan bil finns förberedd som ersättningsfordon ifall den ordinarie MIC på något sätt skulle skadas eller gå sönder.

Det här ambulansprojektet kommer hela tiden följas upp för att kostnader och fördelar ska kunna rapporteras.

LÄS ÄVEN: Fusk tvingar Mercedes till dieselåterkallelse (Teknikens Värld) 

Ingen strypt maxhastighet för räddningsfordon

Satsningen får stort stöd på Volvo Cars svenska Facebook-konto, med över tusen interaktioner. Här är några av kommentarerna:

– Såklart det bästa till räddningspersonalen.

– Jättebra, tycker jag.

– Mycket bra, Tyskland behöver vettiga bilar.

En person kommenterar Volvos planer på en strypt maxhastighet på sina bilar:

– Maxhastighet 180 km/h?

Men Volvo Cars har ett enkelt svar:

– Hastighetsbegränsningar kommer att kunna tas bort för de fordon som anses ha ett tydligt behov av det, exempelvis utryckningsfordon.

https://www.facebook.com/VolvoCarSverige/photos/a.131407693556691/2582064711824298/?type=3&theater
Annons:
Annons: