Söv ditt barn med brummande säng från Ford

Mycket tidiga med fordonsbyggande, men Ford var ändå inte riktigt bilens vagga. Här är kanske företaget först ändå – med bilvaggan.
Foto: Ford
Foto: Ford
Foto: Ford
Foto: Ford
Foto: Ford

Visst kan långa, lugna bilfärder vara väldigt sövande. Och många föräldrar tar till just det när allt annat misslyckats för att få barn att sova.

Det här har Ford tagit fasta på och skapat en barnsäng som härmar ljud, ljus och rörelser från en tur med bilen.

Amning, nappflaska, vaggning, nynnande, pratande, vaggning igen, försiktigt ryggklappande, professor Balthazar-promenader i vardagsrummet (fram & tillbaka), lite mer sång...

De flesta föräldrar har testat mycket för att få sina små barn att sova – och säkerligen har en och annan i ren panik testat rätt okonventionella metoder. Förr i tiden doppades det till och med nappar i alkohol – vansinnigt!

En ganska vanlig metod är ändå den lilla bilturen. Det är något med en brummande motor och skenet från gatlyktor som får många barn att känna sig trygga. Ja, även i vuxen ålder somnar ju en del snabbare i bilen än de gör hemma.

Hos Ford i Spanien bestämde sig utvecklarna för att kombinera barns sömnbehov med tryggheten hos bilfärden och skapade Max Motor Dreams – en smart säng för bebisar.

Vaggan har led-lampor som lyser som gatlyktor och högtalare under madrassen som spelar upp låga motorljud. Dessutom vibrerar sängen försiktigt och vaggar på ett sätt som påminner om hur det känns i en bilbarnstol i baksätet, enligt The Verge.

Barnet kan somna till favoritfärden

Det finns dessutom en app att ladda ner som gör att du kan spela in din egen, vanliga tur så att exakt den bilfärden blir den som barnet upplever i sängen.

Låter det korkat? Tänk efter, det är faktiskt ganska smart. Och är du en förälder som börjar känna den där jag-har-inte-sovit-på-tre-dagar-paniken – då är du beredd att testa det mesta.

Sängen har bara konstruerats i ett exemplar, så här långt, och Ford i Spanien lottar ut vaggan bland de som provkör en Ford Max. 

Kanske finns det även en marknad för vuxna med sömnproblem? Sluta räkna "fård"?

Osäkert om det är möjligt, men det är hur som helst inte läge att köra den där "inspelningsturen" med kommande Dodge Challenger SRT Demon... 

LÄS ÄVEN: Så botar du barnens åksjuka – 6 enkla steg 

Annons:
Annons: