Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 1 aug 2018 10:41

Skodas hyllade suv Karoq kommer i ny version

1/3

2/3

3/3

Skoda suv Karoq har bland annat utnämnts till årets smartaste bil av Motormännen och hyllats av vår biltestare Jan-Erik Berggren. 

Nu kommer Karoq i Scout-version, anpassad för terrängkörning. 

Fyrhjulsdrift ingår givetvis.

Premiären för Karoq Scout blir på bilsalongen i Paris i oktober. Vi vet i skrivande stund inte när Karoq Scout kommer till Sverige och vad den då kommer att kosta, men vi vet en hel del om bilen.

Det är en mer robust variant av Skoda Karoq, och målet har varit att skapa ett kraftfullt 'off-road'-utseende. Scoutversioner finns redan för Octavia och Kodiaq, och handlar som namnet antyder om att upptäcka och att köra i terräng. Precis som i vanliga Karoq finns ett körläge just för terrängkörning.

Det finns tre motoralternativ: en med bensin och två med diesel. Bensinmotorn är på 1,5 liter och 150 hästkrafter och med en sjuväxlad växellåda. Den mindre dieselmotorn är på 150 hästkrafter och med sex växlar som standard, men kan få en sjuväxlad låda som tillval. Den större dieselmotorn är det starkaste alternativet, med 190 hästkrafter och den sjuväxlade lådan som standard.

LÄS MER: Test och betyg på Skoda Karoq

Skoda Karoq Scout kommer med både bensin- och dieselmotor

I grundutförande kommer Skoda Karoq Scout med 18-tums lättmetallfälgar av typen 'Braga', med 19-tums 'Crater'-fälgar i antracit som tillval. Invändigt finns bland annat en läderratt, stålpedaler, ett wifi-hotspot och led-ljus som ingår i standardpaketet.

Givetvis finns flera lyxiga funktioner som tillval, exempelvis en elektrisk baklucka som öppnas och stängs med ett knapptryck.

LÄS MER: Alla våra test och recensioner av Skoda