Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 7 jul 2019 17:00

Sista Corvette C7 såld på auktion – för 25 miljoner

Barrett-Jacksons auktion i Uncasville, Connecticut.

Barrett-Jacksons auktion i Uncasville, Connecticut.

Med motorn fram, det är så vi alltid känt till Chevrolet Corvette. Men nu är den eran över. Den sista frontmotor-Corvetten har nu sålts på auktion i USA för motsvarande 25 miljoner kronor. Och det var en storslagen auktionsfest för den sista C7:an. 

Går du i köptankar och tycker Chevrolet Corvette ska ha motorn fram? Ja, då börjar du få bråttom. Nästa generation, C8, blir som vi tidigare har skrivit om en mittmotorbil och premiären sker den 18 juli.

Nu har den sista C7:an, alltså dagens generation med motorn fram, klubbats på en auktion för 2,7 miljoner dollar – strax över 25 miljoner svenska kronor.

Det var under Barrett-Jacksons auktion i Uncasville, Connecticut, som bilen ropades ut även om bilen på scenen inte var just det aktuella exemplaret – det sätts samman i slutet av september men med exakt samma specifikation.

LÄS MER: Unikt bygge: Folkabussen som blev en bandvagn 

Det rör sig om en svartmetallic Corvette Z06 med tak och splitter i kolfiber, röd inredning och extra allt.

Nog för att det rörde sig om den sista C7:an men prislappen har också sin botten i att alla pengar gick till välgörenhet. General Motors har stöttat krigsveteraner i hundra år och pengarna denna bil drog in går oavkortat till Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation som bygger hem för skadade soldater.

Rynkar du på näsan åt amerikanska bilar ska du ändå kolla på klippet nedan – det där med storartade bilauktioner är de nämligen oslagbara i.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&time_continue=3&v=N11U184FPns