Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 10 apr 2017 13:28

Säljstart: Nu kan du köpa Volvo XC60

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

I dag öppnar Volvo orderböckerna för helt nya XC60. Nu kan man också ”bygga” sin egen XC60 på Volvos hemsida. Priserna startar på 422 900 kronor.

Från och med i dag går det att beställa Volvos helt nya suv XC60. Precis som vi rapporterat tidigare är det de dyrare versionerna av suven som debuterar – och frånpriset jämfört med gamla XC60 är drygt 120 000 kronor högre. Billigaste XC60 som går att beställa nu är T5 AWD och dyrast är laddhybriden T8 Twin Engine som börjar på 658 800 kronor. Volvo kommer att lansera billigare instegsversioner längre fram.

Fullmatad med säkerhet från början

Suven är utrustad med Volvos nya City Safety med styrsupport, som gör att bilen inte bara klarar att bromsa själv för oväntade hinder, utan kan också väja automatiskt. I övrigt är nya XC60 fullmatad med nästan alla säkerhetsfunktioner Volvo kan erbjuda, och det är standard. Men vill man ha adaptiv farthållare, avståndsvarning, filhållningshjälp och Pilot Assist – då får man lägga till 4 900 kronor.
En annan trevlig nyhet som lanseras i XC60 är att det nu går att beställa samma typ av luftfjädring som i XC90. Luftfjädringen är standard om man beställer utrustningsnivån Inscription och i T8 Twin Engine.

Här kan du bygga din egen XC60

I dag öppnade Volvo också möjligheten att ”bygga” nya XC60 på sin hemsida. De aktuella dieselversionerna är D4 AWD samt D5 AW, medan bensinversionerna som går att beställa är T5 AWD och T6 AWD. Också laddhybriden T8 Twin Engine går att beställa. Samtliga versioner levereras med åttastegad automatlåda. Några XC60 finns ännu inte i bilhallarna – modellen börjar byggas först om några veckor i Torslanda. Första bilarna rullar ut till sina ägare någon gång efter sommaren. De som vill slå till på gamla – och billigare XC60 Classic – har fortfarande tid på sig. Modellen kommer att fortsätta tillverkas några månader till.

BILDEXTRA: Här är helt nya Volvo XC60