Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 12 apr 2018 13:42

Säljstart för nya VW Touareg – kostar drygt en halv miljon

Nya Volkswagen Touareg är större än någonsin.

Nya Volkswagen Touareg är större än någonsin.

1/11

Foto: VOLKSWAGEN

2/11

Foto: VOLKSWAGEN

3/11

Foto: VOLKSWAGEN

4/11

Foto: VOLKSWAGEN

5/11

Foto: VOLKSWAGEN

6/11

Foto: VOLKSWAGEN

7/11

Foto: VOLKSWAGEN

8/11

Foto: VOLKSWAGEN

9/11

Foto: VOLKSWAGEN

10/11

Foto: VOLKSWAGEN

11/11

Foto: VOLKSWAGEN

Den tredje generationen av Volkswagen Touareg är presenterad. Den är större, rejält  utvecklad tekniskt och kostar från 579 900 kronor.

– Med sin innovativa teknik och sina dynamiska köregenskaper kan nya Touareg bli en riktig drömbil för många, säger VW:s Sverigechef, Sten Forsberg.

Volkswagens stora suv Touareg är en populär bil i Sverige och när den tredje generationen av modellen presenteras med pris är intresset stort.

Stort, precis som Touareg. Ja, den har alltid varit stor men nu är den större än någonsin. 487,8 cm lång (+7,7 cm), 198,4 cm bred (+4,4 cm) och 171,7 cm hög (-7 mm). Det har gjort bagageutrymmet större (+113 liter). Men, den är faktiskt inte tyngre. I stället väger nya Touareg 106 kg mindre än föregångaren, tack vare andra materialval.

I övrigt listar VW, bland annat, följande nyheter hos Touareg:

Helt digital förarmiljö. Den digitala instrumenteringen ”Innovision Cockpit” är den största i sitt slag i SUV-klassen. (Ingår i standardutrustningen.)

Fyrhjulsdrift och aktiva krängningshämmare ska göra suv-prestandan bäst i klassen.

Trailer Assist, som ska göra det väldigt enkelt att backa med ett 3,5-tonssläp.

Night Vision och IQ.Light. Värmekamera och avancerad belysning för säkrare mörkerkörning.

LÄS ÄVEN: Alla nya bilar 2018 – 88 kommande modeller 

VW hoppas Touareg blir mångas drömbil

− Efter lyckade lanseringar av Tiguan, Tiguan Allspace och T-Roc är det nu dags för vårt flaggskepp Touareg som nästa bidrag i vår breda SUV-offensiv. Vi ser redan ett mycket stort intresse för den nya generationen, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige, och fortsätter:

– Med sin design, innovativa teknik, höga säkerhet, utmärkta komfort och sina dynamiska köregenskaper har nya Touareg alla möjligheter att bli en riktig drömbil för många.

Bakom står förstås Volkswagens chefsdesigner Klaus Bischoff. 

– Vi gavs möjlighet att förverkliga vår mest ambitiösa vision om en stor, exklusiv Volkswagen-SUV. Och den möjligheten har vi naturligtvis utnyttjat fullt ut, kommenterar han.

Motoralternativet i Sverige är inledningsvis en dieseldriven, turboladdad V6:a med 286 hästkrafter (600 Nm). I samband med Sverigepremiären hos återförsäljarna – i slutet av juni –släpps även en bensindriven V6:a på 340 hästkrafter (450 Nm). Vid årsskiftet 2018-19 släpps dessutom en dieseldriven, turboladdad 4,0-liters V8:a på 421 hästkrafter (900 Nm). En laddhybrid på 367 hästkrafter är planerad, men ännu finns inget lanseringsdatum.

Även om bilen finnas hos handlarna först i slutet av juni går det redan nu att förköpa det Touareg med det första motoralternativet, dieseln på 286 hästkrafter. 

Priset på den versionen startar på 579 900 kronor, men det finns förstås en hel del tillval som går att göra och introduktionserbjudanden att utnyttja. Dyraste design-paketet är R-Line och kostar omkring 60 000 kronor – vilket bland annat inkluderar lättmetallfälgar 20 tum Nevada, ambientebelysning enfärgad, dekorpanel Aluminium R-Line, pedaler och fotstöd i borstat rostfritt stål, R-Line exteriör, läderklädsel Vienna och svart innertak.

LÄS ÄVEN: Så betygsatte vi förra versionen av Volkswagen Touareg