Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så mycket speltid betalade Zlatans super-Porsche

Zlatan Ibrahimovic i sin Porsche 918 Spyder, här tillsammans med Erkan Zengin.
Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Porsche 918 Spyder är sannerligen ingen bilig bil, vilket förklarar varför Zlatan fick spela en dryg match för att tjäna ihop till den (räknat efter United-lönen).
Foto: Porsche
Interiören i Porsche 918 Spyder.
Foto: Porsche
Manchester Citys Jesús Navas har valt köra en Nissan Micra.
Foto: Nissan
Carlos Tevez väljer att köra en Porsche Panamera Turbo S i Kina.
Foto: Porsche
Årets spelare i Premier League blev Chelseas N'Golo Kanté, som till vardags kör en Mini Cooper SD. Hans bil är dock vit.
Foto: Mini
Fernando Llorente i Swansea väljer att köra en Fita Punto.
Foto: Fiat
Legendaren Gianluigi Buffon har valt att köra en Fiat 500. Men får han plats?
Foto: Fiat
Det är alltid rubriker kring Joey Barton, men inte på grund av hans bilval – Toyota Prius.
Foto: Toyota
Många anser att Messi är världens bäste fotbollsspelare genom tiderna. Hans bil är rätt okej den också – Ferrari F430 Spider. (Han har dock valt en vit variant.)
Foto: Ferrari
Lagkapten i det engelska landslaget under ett par år – så naturligtvis kör Wayne Rooney engelskt. Aston Martin Vanquish S.
Foto: Aston Martin
Bentley Continental GT (här en Speed Black Edition) är en riktig glidare på vägen – och även om den är stor så påminner den mjuka stilen om spelet hos Liverpools Philippe Coutinho. Brasilianaren kör passande nog bilen till vardags.
Foto: Bentley
Range Rover Sport är kanske den hetaste bilen hos fotbollsspelare just nu – och den har även hittat ett hem hos Harry Kane.
Foto: Land Rover
Den fotbollsspelare som har den snabbaste bilen? Självklart Ronaldo – som rattar en Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.
Foto: Bugatti
En riktig klassiker – Mercedes 300 SL. Burnleys George Boyd äger en.
Foto: Mercedes
John Terry köpte en Ferrari 275 GTB (på bilden är tävlingsvarianten) och är därmed den fotbollsspelare som äger den dyraste bilen. Hans värde som fotbollsspelare är ungefär hälften.
Foto: Ferrari
1 / 16

Anfallare och mittfältare väljer sportbilar – backar och målvakter kör suvar.

Carsprings undersökning visar också på stora skillnader mellan hur mycket speltid som krävs av fotbollens superstjärnor för att betala deras olika bilval.

Det tog en dryg match för Zlatan att betala sin Porsche 918 Spyder. Jesús Navas trippade i 11 minuter för sin Nissan Micra.

Det skrivs en hel del om fotbollsstjärnornas val av bilar. Många har naturligtvis flera och ibland ger framgångar på plan ytterligare tillskott i garaget. Även om det senare inte alltid går smidigt – som Leicesters spelare lärde sig när alla fick likadana BMW i8 efter triumfen i Premier League 2016.

Nu har Carspring gjort en stor undersökning om fotbollsstjärnornas bilval där 256 professionella spelare i de största ligorna har granskats. 

Anfallarna väljer i stor utsträckning (35 procent) sportbilar medan det är samma siffra för backar och målvakter – för suvar. Målvakterna är också de som av någon anledning även väljer pick-up (6 procent) och ratar sportbilar.

Tydligaste trenden är dock den för mittfältare där hela 46 procent väljer att köpa sportbil.

Självklart påverkar storleken på lönen vilken bil fotbollsspelarna kan köpa, men trenden är tydlig: offensiva spelare väljer offensivare bilar, defensiva spelare satsar stort och säkert.

– Att spelarna skulle köra fantastiska bilar var väntat, men det är intressant att se hur deras bilval hänger ihop med var de spelar på planen, säger Carsprings medgrundare Maximilian Vollenbroich.

LÄS MER: Här är Christiano Ronaldos superbil

Det är också intressant att jämföra hur mycket speltid varje spelare behövt på planen för att betala sin bil. 

Minst speltid behövde spanska kvicksilvret Jesús Navas i Manchester City – det tog endast 11 minuter och 17 sekunder för honom att betala av sin bil. Naturligtvis har det att göra med att han köpte en Nissan Micra. Kanske har Navas och bilen ungefär samma acceleration... 

En rätt rejält mycket dyrare bil valde Carlos Tevez, en Porsche Panamera Turbo S. Men där är det ju hans fantasilön i kinesiska Shanghai Shenhua som gör att det bara tog 11 minuter och 35 sekunder att betala av bilen.

Trea på listan? Årets spelare i Premier League, Chelseas N'Golo Kanté, som bara behövde 12 minuter och 58 sekunder i speltid för att betala sin bil. Passande nog, vilket alla som sett Kanté spela kan hålla med om, så kör han en Mini Cooper SD.

LÄS MER: Zlatan kan få nytt toppjobb hos Volvo

Svenske Zlatan Ibrahimovic är ju känd för sitt samarbete med Volvo men i den här sammanställningen har Carsprings valt ut hans Porsche 918 Spyder, värde omkring 8 miljoner kronor. Och under sin tid i Manchester United behövde Zlatan spela 1 timme, 51 minuter och 49 sekunder för att betala bilen (som han köpte innan han flyttade till Premier League).

Ronaldo vinner mot Messi – igen

Andra intressanta spelare & bilval:

* Fernando Llorente – Fiat Punto. Inte direkt ett superval av den spanske anfallaren som hjälpte till att rädda kvar Swansea i Premier League.

* Gianluigi Buffon – Fiat 500. Får den store och extremt meriterade Juventus-målvakten verkligen plats? Men han går sin egna vägar som alltid. Det är stort.

* Joey Barton – Toyota Prius. Övertuff på plan. Stor i orden på twitter. Avstängd på grund av ha satsat pengar på sina egna lags matcher. Men miljön tänker han på.

* Lionel Messi – Ferrari F430 Spider. Bästa kombinationen? Båda är snabba och smidiga – och läckra att se "in action".

* Wayne Rooney – Aston Martin Vanquish S. Engelskt, och dyrt, så det förslår.

* Philippe Coutinho – Bentley Continental GT - Liverpools bäste spelare den senaste säsongen kör bilen som många av hans kolleger också gillar.

* Harry Kane – Range Rover Sport. Även detta är en populär bil bland fotbollsspelare just nu och Tottenham-strikern är den hetaste av dem.

* Cristiano Ronaldo – Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Har en klart dyrare bil än Messi, så den här kampen vinner han i alla fall. Precis som hans Real Madrid gjorde i ligan. Dessutom kör ingen fotbollsspelare en snabbare bil än Ronaldo!

* George Boyd – Mercedes 300 SL. Burnleys Boyd kanske inte sticker ut så mycket, förutom med sitt hår och sin otroliga inställning på planen. Här på listan märks han för att han fått spela längst för att betala av sin bil – 45 timmar, 40 minuter och 23 sekunder. Med andra ord mer än 30 matcher. Gissningsvis gillar han sin bilklassiker, och vill ha en löneförhöjning.

– Trots att han själv är värd mer än 130 miljoner kronor visar Jesús Navas att stora pengar inte alltid innebär stora hjul. Och på andra sidan finns Burnleys extravagante George Boyd som kör runt i sin Mercedes värd 8,4 miljoner kronor, vilken krävde över 30 matchers speltid för att bli betald, säger Dr. Peter Baumgart, Carsprings medgrundare.

Den ende spelare i undersökningen som är värd mindre än sin bil är John Terry, Chelsea-legendaren. Hans Ferrari 275 GTB är faktiskt värd dubbelt så mycket.

Fotnot. Carspring valde att granska minst en spelare från varje Premier League-klubb, samt ytterligare ett antal från de allra största fotbollsligorna. Lönen som användes i beräkningarna var exklusive bonusar, och den delades med antal spelade minuter. (Inte tid på bänken eller liknande.) Här kan du läsa mer och se hela listan! 

LÄS ÄVEN: Mästarnas BMW-kris på parkeringen 

Sådan bil väljer fotbollsspelare

Anfallare

Sportbil: 35 procent

Familjebil: 24 procent

Suv: 20 procent

Småbil: 9 procent

Pickup: 1 procent.


Mittfältare

Sportbil: 46 procent

Familjebil: 17 procent

Suv: 24 procent

Småbil: 8 procent

Pickup: 0 procent


Backar

Sportbil: 24 procent

Familjebil: 32 procent

Suv: 35 procent

Småbil: 7 procent

Pickup: 0 procent


Målvakter

Sportbil: 6 procent

Familjebil: 30 procent

Suv: 35 procent

Småbil: 24 procent

Pickup: 6 procent


Källa: Carspring

Spelarna med dyrast bilar

1. John Terry, Chelsea – Ferrari 275 GTB, värd 22,5 miljoner kronor

2. Cristiano Ronaldo, Real Madrid – Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, 19,6 mkr

3. Karim Benzema, Real Madrid – Bugatti Veyron Pur Sang, 16,8 mkr

4. Lassana Diarra, Al-Jazira – Bugatti Veyron, 13,5 mkr

4. Andres Iniesta, FC Barcelona – Bugatti Veyron, 13,5 mkr

Annons:
Annons: