Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 7 sep 2019 09:30

Så kommer GM använda sig av Google i framtiden

General Motors kommer i framtiden använda sig av infotainment-teknik och andra funktioner från Google, om två år. Tidigare har Google slutit ett sådant avtal med bland annat Volvo.
Med Google voice assistant blir det en bättre erfarenhet för förarna, säger Santiago Chamorro på GM. 

General Motors (GM) kommer använda sig att Googles teknik till navigeringssystem, röststyrda kontroller och andra infotainment-funktioner från och med 2021. 

GM kommer bland annat använda Google Assistant, Google Maps och andra appar som finns tillgängliga via Google Play i alla sina bilar utanför Kina. De första fordonen med den inbyggda tekniken från Google lanseras 2021.

Google har tidigare slutit avtal med Renault-Nissan-Mitsubishi och Volvo Cars för att leverera sin infotainment-teknologi till biltillverkarna.

Har tidigare varit motvilliga att använda tekniken

– Vi har möjligheten att ge en order till bilarna via röststyrning, men den är väldigt begränsad. Med Google Voice Assistant blir det en bättre erfarenhet för förarna, säger Santiago Chamorro på GM till Reuters

Under en lång period var GM och andra biltillverkare varit motvilliga att använda sig av Google, Apple eller andra teknikföretag. Tillverkarna fruktade att värdefull data skulle förloras och att deras märkesnamn skulle falla i skuggan av teknikjättarna. 

Hur mycket det kommer kosta att ha Googles teknik installerad i bilarna avslöjas senare.