Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rolls-Royce bygger världens dyraste bil

Rolls-Royce har aldrig byggt några billiga fordon. 

Men nu tar tillverkaren lyxen till en helt ny nivå. 

Med ett pris på 114 miljoner är Sweptail den dyraste bilen någonsin, uppger The Telegraph

Det har sålts dyrare bilar mellan privatpersoner på auktioner. Då handlar det vanligtvis om gamla exemplar av klassiska modeller som finns i väldigt få exemplar, exempelvis den här Ferrarin som ägaren begärde 514 miljoner kronor för i fjol

Men när det kommer till nyproducerade fordon finns det inget som kan mäta sig med Rolls-Royce senaste skapelse. 

Dyrast någonsin

Sweptail byggs bara i ett exemplar till en anonym köpare. För den får han – ja, att det är en man är ungefär det vi vet om ägaren – betala 13 miljoner dollar. Det motsvarar drygt 114 miljoner kronor, vilket enligt The Telegraph gör den till den dyraste bilen någonsin.

Det skräddarsydda lyxfordonet bygger på modellen Phantom Coupé, där karossen byggts om med ett svepande bakparti som ska föra tankarna till klassiska modeller från 20- och 30-talet. Fronten pryds av den största grillen som Rolls-Royce satt på någon av sina modernare alster, givetvis smidd ur ett enda stycke aluminium. 

LÄS MER: Jon Olssons nästa extrembygge – en Rolls-Royce 

Automatisk champagnefunktion

Modellen är tvåsitsig trots sitt generösa utrymme i kupén. I stället för fler säten finns nödvändigheter som upplyst hatthylla, förvaringsutrymmen anpassade för portföljer och en mittkonsol som med ett knapptryck serverar champagne tillsammans med två kristallglas. 

Några tekniska specifikationer har Rolls-Royce inte släppt. Men man kan nog utgå ifrån att Sweptail har tillverkarens befintliga V12-motor under huven. 

Annons:
Annons: