Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 2 dec 2016 10:02

Rena rama cirkusen för Tivoli i krocktest

De senaste krocktesterna från Euro NCAP är ingen rolig läsning för koreanske biltillverkaren SsangYong – bara 3 av 5 stjärnor för Tivoli.

Desto bättre gick det för Audi Q2, Ford Edge och Hyundai Ionic.

Frågan är om det är clownnäsa på hos de krockansvariga på koreanske biltillverkaren SsangYong? Deras bilmodell Tivoli har nämligen misslyckats rejält i den europeiska krocksäkerhetsorganisationen Euro NCAP:s senaste tester.

Slutbetyget för den lilla suven blev 3 av 5 stjärnor och sämst lyckades bilen på säkerhetssystem och barnsäkerhet. Inga bra områden att misslyckas på. På den 100-gradiga skalan får barnskyddet 62 poäng och förarstödsystemet 25.

Tivoli fick visserligen en stjärna till (i slutbetyg) om den utrustades med säkerhetspaket, men det är ju ingen större tröst eftersom många köpare väljer standardutrustning.

3 stjärnor i slutbetyg

Som Allt om Bilar tidigare skrivit så fick Tivoli 5 stjärnor i koreanske NCAP, men vi varnade för lägre betyg i Europa på grund av att autobromsen saknades.

Även SsangYong XLV nådde bara slutbetyget 3 stjärnor med standardutrustning.

5 stjärnor är maxbetyget och dit nådde Audis lilla suv Q2, Hyundais hybrid Ionic och Fords suv Edge – med Q2 aningen före de andra sett till de olika delmomenten. Alla tre bilarna har autobroms som standard i en annars fullvärdig grundutrustning.

Suzuki Ignis testades också vid detta tillfälle och fick ett väldigt delat betyg – 3 stjärnor med standardutrustning och fullpott (5) som fullutrustad med autobroms.

 

LÄS MER: Allt om Bilars test av trevliga Tivoli

Relaterat