Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 12 apr 2018 10:26

Rekordstarten: Volvo XC40 sålde slut i Storbritannien

1 000 XC40 försvann i ett nafs när versionen First Edition dök upp i Storbritannien.

1 000 XC40 försvann i ett nafs när versionen First Edition dök upp i Storbritannien.

1/2

Foto: PATRIK OLSSON

Volvo XC40 premiärtestades på Barcelonas gator.

Volvo XC40 premiärtestades på Barcelonas gator.

2/2

Foto: PATRIK OLSSON

Volvo XC40 fortsätter sitt triumftåg över världen. Efter att ha vunnit prestigefulla Car of the Year – och därmed utsetts till Årets Bil i Europa – så har modellen nu stått för den mest lyckade försäljningsstarten för en Volvo i Storbritannien. Någonsin.

De 1 000 bilarna i First Edition tog slut innan de rullats in i försäljningshallarna.

Juryn i Car of the Year, där Allt om Bilars Jan-Erik Berggren sitter, valde Volvo XC40 som Årets Bil. Och den inte bara vann, den krossade allt motstånd.

Dessutom har brittiska tidningen/sajten What Car? också utsett den till ”Car of the Year 2018”.

Nu kommer ytterligare bevis på att Volvos kompakta suv är en lyckad skapelse – den har nämligen stått för Volvos mest lyckade försäljningsstart på brittisk mark någonsin.

3 000 bilar har sålts sedan lanseringen och brittiska Volvo Cars beräknar att det fortsättningsvis kommer köpas omkring 2 000 XC40 i månaden.

LÄS ÄVEN: Så bra är Volvo XC40 – se & läs testet 

Imponerande, men det finns en sak som sticker ut ännu mer: XC40 First Edition kom i en begränsad upplaga på 1 000 exemplar. Den versionen sålde slut redan innan bilarna nått till försäljningshallarna.

– XC40 visar sig redan vara en stor succé, pådrivet av antalet högprofilerade priser som den har vunnit nyligen. Denna entusiasm återspeglas i antalet tidiga kunder som har beställt sin XC40, och vi ser att denna efterfrågan bara ökar nu när de första kundbilarna syns på brittiska vägar, säger Volvo-chefen i Storbritannien, David Baddeley.

I Allt om Bilars test av XC40 skriver vår expert ”En ny storsäljare, för äntligen har nya Volvo hamnat helt rätt i tiden.” Han fick rätt.

LÄS ÄVEN: Volvo XC40 Årets bil - krossade allt motstånd