Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 14 nov 2017 15:34

Range Rovers laddhybrid klarar hela fem mil på el

1/3

2/3

3/3

Ännu lite lyxigare på insidan.

Men det är under huven som Range Rover utvecklat allra mest.

Nya Range Rover kommer som laddhybrid där lyxsuven klarar fem mil på bara el.

Fjärde generationen av Range Rover är här. Och det det är såväl mycket av det gamla som en utveckling ren revolution. För vad sägs om en hybriddrivlina där batterierna sänker förbrukningen och klarar att driva bilen hela fem mil bara på el?

Modellbeteckningen på Ranger Rover Hybrid blir P400e. En bensinmotor på två liter och 300 hästkrafter arbetar tillsammans med en elmotor för att utveckla totalt 404 hästkrafter och 640 Nm. Enligt den utgående körcykeln NEDC så stannar bränsleförbrukningen på låga 2,8 liter per tio mil och med ett koldioxidutsläpp på 64 gram per kilometer. Det betyder att Range Rover P400e inte kommer att få någon bonus i kommande fordonsskattesystem men det blir heller ingen extra skatt de första tre åren.

LÄS MER: Vi testkör nya lyxiga Range Rover Velar

Finns också med V8-motor

Elmotorn hämtar kraft från ett batteri på totalt 13,1 kWh. Range Rover använder samma typ av energisparsystem som bland andra Audi där en destination i bilens navigeringssystem hjälper till att effektiv använda bilens elkraft. Det går också att köra bilen på en blandning av el/bensin där batteriet alltid håller en viss nivå av laddning eller att bara köra på el så länge det finns kraft i batteriet.

Inredningen har fått en översyn och följer nu en hel del av det vi såg i helt nya Range Rover Velar tidigare i år. Instrumenteringen kallas Touch Pro Duo och är i praktiken två rejäla pekskärmar i mittkonsolen för olika funktioner.

Range Rover kommer också med vidareutvecklade stolar, med massage, och en hel rad andra lyxiga finesser. Den som vill stanna en stund i den stora förbränningsmotortiden man köpa en SVA-version med V8-motor på 565 hästkrafter. 

Range Rover och Range Rover Hybrid ska börja säljas till våren. Priserna för Sverige är ännu inte klara.