Premiär: Tesla Model 3 i Sverige – priset klart i år

Foto: JAN-ERIK BERGGREN

Äntligen är den här – folkelbilen från Tesla.

Redan under nästa år ska de första kunderna få sin Model 3.

Och före årsskiftet ska vi få ett pris på bilen.

Teslas Model 3 finns i Sverige. I Teslas showroom i Mall of Scandinavia visas Model 3 under de kommande två veckorna och de första leveranserna till Europa ska ske efter årsskiftet.

– Kan jag ha en bil redan i maj är det magiskt, säger Marcus Krogdahl, en av de totalt 450 000 Tesla-kunder som förhandsbeställt en bil.

Med Model 3 introducerar Tesla också ett nytt gränssnitt till föraren och många som passade på att titta på bilen vid Sverigepremiären imponerades av den rena designen.

Inredningen domineras av en enda stor bildskärm – som ligger ner jämfört med Teslas tidigare stående skärmar – och det finns inte en enda knapp på instrumentbrädan. 

LÄS MER: 10 bästa elbilarna just nu 

Får ny laddstandard

Alla inställningar görs på bildskärmen eller med hjälp av de två knapparna på ratten.

En nyhet är också att Tesla från och med nu anpassar sina bilar till publika laddplatser som har så kallad CCS-standard.

Till det kommer Teslas egna snabbladdningsstationer. I dag erbjuds alla Tesla-köpare sex månaders gratis laddning i de egna stationerna.

Precis som övriga Tesla-modeller så är Tesla Model 3 uppkopplad och försedd med sensorer och kameror för att kunna vara självkörande. Att bilen är uppkopplad betyder att Model 3 kan uppdateras över internet, vilket många kunder uppskattar.

Tesla har tidigare meddelat att pris på 35 000 dollar plus lokala skatter men redan före årskiftet öppnas orderböckerna med svenska priser på bil och extrautrustning.

LÄS MER: Därför är Tesla fortfarande en föregångare 

Annons:
Annons: