Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 23 maj 2019 13:07

Power Big Meet: ”Det är vårt datum de har tagit”

Power Big Meet, när de fortfarande huserade i Västerås.

Power Big Meet, när de fortfarande huserade i Västerås.

1/2

Foto: TT NYHETSBYRÅN

2/2

Foto: SHUTTERSTOCK

De är varandras största konkurrenter, Västerås Summer Meet och Power Big Meet. För tredje året i rad tvingas bilentusiasterna välja vilken av träffarna de vill besöka – giganterna äger rum samtidigt, 4-6 juli.

2016 tog Power Big Meet sitt pick och pack och flyttade från Västerås till Lidköping. Kvar lämnades en stad som fortfarande ville ha sin bilträff, så entreprenören Klas Brink tog saken i egna händer och Västerås Summer Meet föddes. 

Nu arrangeras de stora bilträffarna på samma helg – för tredje året i rad. Något som Bibi Andersson från Power Big Meet ställer sig kritisk till.

– Det är ju vårt datum som de har tagit. Vi har haft den helgen sedan 1978. Jag tror att båda skulle få fler besökare om de (Västerås Summer Meet, reds. anm.) bytte datum. Folk vill åka till båda träffarna. Klas Brink försöker konkurrera ut oss, säger hon.

LÄS ÄVEN: Här är sommarens bilträffar i Sverige 

Målet är att vara Sveriges bästa bilträff

Klas Brink, arrangör av Västerås Summer Meet, ser på krocken med andra ögon.

– Alltså, det är ingen som äger ett datum. Jag hade gladeligen bytt datum om det gick, men det går inte här i Västerås. Staden har annat som också är inplanerat. Dessutom var det inte jag som valde att flytta träffen, det var Power Big Meet. Man får stå sitt kast, svarar han. 

Däremot är han inte särskilt bekymrad över konkurrensen. 

– Vi har inget problem med det. Vi är inte samma träff som var förut. Målet är inte att vara Sveriges största bilträff utan Sveriges bästa och vi har mycket fler aktiviteter nu än innan. 

LÄS MER: Peters galna bygge: Volvo med Lamborghini-motor 

Närmre avstånd lockar fler

Trots konkurrensen upplevde båda arrangörerna att förra sommarens träffar gick bra. 

– Förra sommarens träff var bra med en blandad kompott av människor. Vi har ju fått fler besökare från Europa sedan vi flyttade till Lidköping. Det är inte lika långt att köra, vilket lockar fler, berättar Bibi Andersson.

– Däremot märkte vi av att det var fotbolls-VM som många stannade hemma för att se, men det tror jag att alla stora ställen märkte av, fortsätter hon.

Västerås Summer Meet såg till att lösa det problemet. 

– Vi visste att många var intresserade av VM, så vi såg till att skaffa licens för att visa fotbollen på vår stora restaurang. Det var trevligt och jag tror att vi tjänade på det, säger Klas Brink. 

LÄS ÄVEN: Power Big Meet: Pappas skräckupplevelse – min dröm 

Stort intresse i landet

Båda två ser mycket fram emot sommarens träffar och letar ständigt efter inspiration. 

– Vi är väldigt beroende av att inte bara besökarna, utan invånarna i Västerås tycker att det är bra. Så vi lyssnar på vad folk har att säga om vad som kan göras bättre. Vi ser till att samarbeta med de som har aktiviteter utanför fältet så våra besökare är nöjda hela vistelsen, säger Klas Brink.

Bibi Andersson tycker att det är roligt att så många är engagerade.

– Intresset i landet är väldigt stort, så det finns absolut underlag för många träffar. Det är en stor social tillställning och alla respekterar varandra, oavsett preferenser. Ibland ser vi till att åka på andra träffar för att få inspiration. Det ger oss både nya idéer och bekräftelse i att vi gör vissa grejer som funkar väldigt bra, berättar hon.

Klas Brink ser också bilträffarna som en möjlighet för folk att umgås.

– Det handlar inte längre bara om bilar, utan om hela kulturen runtom. Största glädjen är folk som kommer fram och berättar hur nöjda de är. När man får höra det gång på gång, då blir man väldigt glad.