Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 13 feb 2019 10:28

Per Gessles nya drömbil – kostar 11,5 miljoner kronor

Per Gessle har köpt en till riktigt exklusiv bil.

Per Gessle har köpt en till riktigt exklusiv bil.

1/8

Foto: NIKLAS HENRIKCZON

En svart McLaren Senna med ett nypris på 11,5 miljoner kronor. Begagnade är de ännu dyrare.

En svart McLaren Senna med ett nypris på 11,5 miljoner kronor. Begagnade är de ännu dyrare.

2/8

Foto: McLaren

3/8

Foto: McLaren

4/8

Foto: McLaren

5/8

Foto: McLaren

6/8

Foto: McLaren

7/8

Foto: McLaren

8/8

Foto: McLaren

Turnéaktuella popikonen Per Gessle, 60, har slagit till och skaffat en ny drömbil.

I hans stora samling finns nu också en svart McLaren Senna – en extrem modell som kostar 11,5 miljoner kronor. 

– Per pratar aldrig om sina bilar, han bara kör dem, säger hans

manager Marie Dimberg till BytBil. 

Det är bara sex svenskar som kommit över McLarens senaste superbil. Men sett i ett större perspektiv anses det vara många. ”Senna”, som modellen heter, ska bara byggas i 500 exemplar – och de rika bilentusiasterna krigar om att få lägga vantarna på något av dem. 

Enligt annonssajten BytBil är en av de lyckliga köparna, som betalat runt 11,5 miljoner kronor, den nyblivne 60-åringen Per Gessle. 

Bland de mest extrema bilarna som är lagliga

Om McLarens ”vanliga” modeller är extrema utmanare till bilar från Ferrari och Aston Martin, så är ändå Senna något alldeles extra. Med en turbomatad V8-motor som ger 800 hästkrafter och en tjänstevikt på fjäderlätta 1 309 kilo är den något av det snabbaste som går att köra lagligt på vägen. 

Från stillastående till 100 kilometer i timmen tar det blott 2,8 sekunder, och toppfarten är 335 kilometer i timmen. Lägg därtill kaross i lättviktsmaterial, kolfiberkeramiska bromsar och en bakvinge i kolfiber som justerar sig automatiskt. 

Av de sex bilarna som beställts av svenskar har två hittills levererats. Bland de lyckliga köparna som hunnit få sitt exemplar finns Per Gessle. 

LÄS MER: Per Gessles nya vrålåk – är värt 12 miljoner 

Gessles samling värd minst 100 miljoner

Trots den höga prislappen har Per Gessle med största sannolikhet gjort ett klipp. De få bilarna som byggts har redan börjat leta sig till andrahandsmarknaden – där två exemplar nyligen såldes för 15 respektive 23 miljoner kronor. Nytillskottet befäster stjärnans position som en av Sveriges främsta bilsamlare. Fordonen i hans garage överstiger tvivelsutan ett värde på 100 miljoner kronor. 

Förutom McLaren Senna äger han också två Ferrari LaFerrari, det italienska märkets flaggskeppsmodell med en hybridmotor på 900 hästkrafter och ett nypris på runt 12 miljoner kronor. Begagnade går de inte sällan under klubban för över 30 miljoner kronor. 

Via sitt bolag köpte Per Gessle i början av 2018 dessutom en av de mest exklusiva veteranbilarna från Ferrari som finns i Sverige. Det handlar om en Ferrari 250 Gran Turismo som funnits i Sverige sedan den var ny 1962. Bilen köptes ursprungligen av Gösta Åhlén, på sin tid ägare av varuhusen Åhléns och Tempo. Priset för bilen är okänt, men snarlika bilar säljs på auktion för 5-6 miljoner kronor. 

Per Gessle äger två LaFerrari, en med tak och en cabriolet.

Foto: Ferrari

LÄS MER: Björn Borgs Ferrari är till salu – ligger ute på Blocket 

Favoriten: Bilen från ”Snobbar som jobbar”

Till vardags kör Per Gessle sin nyinköpta bruksbil, suven Bentley Bentayga med en prislapp på cirka tre miljoner kronor. 

Men favoriten i samlingen är ändå den lilla klassikern Ferrari Dino. 

– En bil som är väldigt kul är en gammal Ferrari från 70-talet. En sådan Dino som Tony Curtis hade i ”Snobbar som jobbar”. Den har jag alltid velat ha, så den köpte jag för några år sedan. Just nu är den på lagning, för att motorn skar. Det gör ont i själen, har han tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet. 

 

https://youtu.be/zzDdXXJKjEY