Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 11 sep 2019 13:31

Övningsförare smet ifrån polisen – i 220 km/h

Det var i juli som en 23-årig övningsförare försökte köra ifrån polisen. Genrebild.

Det var i juli som en 23-årig övningsförare försökte köra ifrån polisen. Genrebild.

Foto: ADOBESTOCK

En övningsförare i England har dömts till åtta månaders fängelse och tre års körförbud efter att ha försökt köra ifrån polisen i över 200 km/h.
– Ett litet misstag med ratten skulle orsakat en kollision, med flera potentiella dödsfall, sade domaren i domstolen efteråt.

En 23-årig övningsförare i England har dömts till åtta månaders fängelse efter att försökt köra ifrån polisen på en motorväg. Det var i slutet av juli som övningsföraren precis hade köpt en ny Subaru Impreza och stoppades av polisen eftersom fordonet saknade försäkring. Dock smet 23-åringen och försökte köra ifrån polisen. Med i bilen fanns två passagerare.

Motor gick upp i rök

Bilen kom snabbt upp i hastigheter över 150 km/h, där hastighetsbegränsningen var 100 km/h. Hela förloppet fångades på video av polisensbilens kamera.

Polisen jagade Subarun i drygt 14 kilometer innan motorn gav upp i ett moln av rök och övningsföraren stannade vid sidan av vägen. Polisen körde in i fordonet för att säkerhetsställa att 23-åringen inte skulle få möjlighet att smita ifrån dem en andra gång.

23-åringen erkände sitt vårdslösa beteende i trafiken, samt att han körde bilen utan körkort, och bilen oförsäkrad. Utöver fängelsedomen på åtta månader får 23-åringen ett treårigt körförbud.

Domaren poängterade i domstolen efteråt: 

– Det var dussintals bilar som körde mot dig. Ett litet misstag med ratten skulle orsakat en kollision med ett annat fordon och flera möjliga dödsfall.  

https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=dbJqOn8FGro