ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Opel satsar på laddhybrider – nya suven första bilen

1/1

Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Opel satsar på laddhybrider – nya suven första bilen

Opel har hittills saknat en egen laddhybrid. 

Men nu är det dags.

Redan 2019 kan Grandland X uppdateras med en ny drivlina.

Opels suvsatsning kommer från köpet av teknik och bottenplattor från PSA-gruppen. Och sedan PSA i somras köpte Opel från General Motors är det fritt fram för ett utökat samarbete.

När Opel visade sin nya suv Grandland X – som är Opels version av PSA-gruppens bilar Peugeot 3008, Citroën C5 Aircross och DS 7 Crossback – avslöjade nya Opel-chefen Michael Lohscheller att Grandland X blir den Opel-modell som först får en hybriddrivlina.

Därmed står det mer eller mindre också klart att Opel väljer att fortsätta utveckla el- och hybriddrivlinor tillsammans med PSA istället för att fortsätta på GM-spåret med plattformen under Opel Ampera-e.

LÄS MER: Opel visade Grandland X i Stockholm 

Hybrider även från PSA

Opel Grandland X visades nyligen i Stockholm har bland annat svenske designern Fredrik Backman i utvecklingsteamet. Grandland X kommer att testköras under den stora Car of The Year-veckan i Danmark i slutet på september och du kommer att hitta ett test av bilen på den här sajten inom ett par veckor.

Även PSA-gruppen satsar på hybrider och en laddhybrid ska utvecklas till modellåret 2019. Efter Opels avslöjande är det troligt att också PSA väljer att sätta den nya drivlinan i sina kompaktsuvar.

LÄS MER: Här är 11 bra laddbara bilar