Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 9 maj 2019 08:51

Nya Polestarmodeller ska skapas i Storbritannien

Kommande elbilar från Polestar ska bland annat utvecklas i Storbritannien.

Kommande elbilar från Polestar ska bland annat utvecklas i Storbritannien.

1/2

Foto: STEFAN ISAKSSON

2/2

Foto: STEFAN ISAKSSON

Det händer grejer i elbilsbranschen. Tillverkaren Polestar expanderar och öppnar en utvecklingsavdelning i Oxford, Storbritannien. Här ska modellerna efter Polestar 3 skapas.

– Att investera i den ingenjörskunskap som finns i Storbritannien kommer att stärka vår kompetens, säger elbilstillverkarens vd Thomas Ingenlath.

Polestars huvudkontor finns i Göteborg och en fabrik står i kinesiska Chengdu. Nu bekräftar elbilstillverkaren att man ska öppna en utvecklingsavdelning i Oxford – en central plats för den brittiska bilindustrin.

Avdelningen ska ha 60 anställda och utveckla modeller som ligger bortom Polestar 3. Arbetet är redan är i gång och staben ska jobba sida vid sida med utvecklingsavdelningen i Sverige.

– Att investera i den ingenjörskunskap som finns i Storbritannien kommer att stärka vår kompetens, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

– Den passion och entusiasm som ingenjörerna här har passar Polestars själ perfekt och kommer få oss att skapa fantastiska bilar, menar han vidare.

LÄS ÄVEN: Volvo XC40 är britternas älskligsbil – vinner dubbelt 

Satsningen blir ett komplement till teamet i Sverige

Hans Pehrson är utvecklingsansvarig hos Polestar och han anser att företagets spetspositition på marknaden kräver nya färdigheter.

– Lågvolym, lättvikt, multimaterial prestanda bilteknik och den nya brittiska verksamheten gör det möjligt för oss att ta nästa steg mot våra framtida bilar, säger han och fortsätter:

– Teamet som kommer att sparka i gång det nya brittiska dotterbolaget är redan välbekant i Polestars teknikfilosofi och vi kommer att expandera teamet ytterligare under 2019. Dessa ingenjörer kommer att vara ett utmärkt komplement till vårt befintliga team baserat i Sverige, och andra runtom i världen.

LÄS ÄVEN: Så blir Polestars första elbil – här är Polestar 2