Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Allt om bilar>Bilnyheter

Publicerad 9 jun 2018 14:00

Nya kombin från Peugeot ska få fart på försäljningen

Snyggare och lättare. Och under nästa år kommer en laddhybrid.

Peugeot har avslöjat bilder och detaljer om den helt nya modellen 508 SW.

Tidigare i år visade Peugeot sin helt nydesignade 508 i ett slags sedan-coupé-utförande. Nu är det dags för de allra första bilderna och uppgifterna om kombin, 508 SW.

508 är byggd på Peugeots plattform EMP2 vilket betyder en rejäl viktminskning. För kombin gäller att 70 kg försvunnit i bantningskuren. 

Nya 508 kommer till säljstarten i slutet av det här året med fem olika motorer. 1,6-litersbensinaren levereras med två olika effektuttag, 180 och 225 hästkrafter. Dessutom finns tre dieselalternativ, en 1,5-liters på 130 hästkrafter samt två tvålitersmotorer på 150 respektive 180 hästkrafter. 

LÄS MER: Alla nya bilmodeller 2018 – 88 bilar 

Laddhybrid kommer

Under 2019 ska en laddhybrid presenteras med en räckvidd på el på cirka fem mil. Batteripaketet placeras under baksätet för att inte stjäla utrymme i bagagerummet.

Många bilköpare har övergett stora kombibilar och sedaner och i stället valt mellanstora eller stora suvar. Men kombibilarna svarar fortfarande för två tredjedelar av försäljningen för mellanstora bilar i Europa så Peugeots satsning är logisk.

Konkurrenterna backar

Konkurrenterna Volkswagen Passat, Skoda Superb, Opel Insignia, Ford Mondeo och Toyota Avensis har mött olika öden i bilhallarna. Passat och Insignia säljer bra medan övriga tappat.

Peugeot 508 SW ska premiärvisas på bilsalongen i Paris i höst med säljstart i slutet av året.

Ford planerar för en ny Mondeo men först under nästa år.